Meteo: Temperaturi de cuptor, dar nu lipsesc nici vijeliile

Luni, 27 Iulie 2015, ora 08:43
3366 citiri
Meteo: Temperaturi de cuptor, dar nu lipsesc nici vijeliile
Foto: Ziare.com

Saptamana debuteaza cu soare dogoritor si temperaturi caniculare, insa nici vijeliile nu lipsesc din tabloul meteo.

Luni, vremea se mentine caniculara in cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei, precum si in sudul Moldovei, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. In aceste regiuni, mercurul urca lacom pana la 37 de grade Celsius.

De altfel, Capitala si 19 judete din sudul si estul tarii se afla luni sub o atentionare cod galben de canicula si disconfort termic. Sunt sub atentionare de cod galben judetele: Mehedinti, Gorj, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, inclusiv Bucuresti, Ialomita, Calarasi, Braila, Galati, Tulcea si Constanta, precum si jumatatea sudica a judetelor Valcea, Arges, Dambovita, Prahova si o parte insemnata din Buzau si Vrancea.

Vor fi insa si averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului care trecator pot lua si aspect de vijelie in regiunile centrale, estice, la munte si pe arii mai restranse in restul teritoriului. Izolat cantitatile de apa vor depasi 15-20 l/mp si se mentin conditiile de grindina.

Ziua de marti aduce vreme calduroasa in cea mai mare parte a tarii, iar in regiunile sudice si sud-estice canicula si disconfortul termic vor persista.

Norii aducatori de ploaie contureaza, insa, tabloul meteo in a doua parte a zilei: la munte si izolat in celelalte regiuni vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Maximele de marti vor fi cuprinse intre 27 de grade in Maramures si 38 de grade in Lunca Dunarii.

#meteo vremea prognoza, #meteo vremea luni, #meteo vremea 27 iulie , #meteo