Meteo: Toamna se apropie cu pasi repezi - vremea pe urmatoarele 2 saptamani

Luni, 25 August 2014, ora 14:15
6917 citiri
Meteo: Toamna se apropie cu pasi repezi - vremea pe urmatoarele 2 saptamani

Sfarsitul verii vine cu temperaturi modeste, dar normale pentru aceasta perioada a anului, pregatind terenul pentru inceputul toamnei. Sansele de precipitatii sunt mai mari saptamana viitoare, potrivit prognozei realizate de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) pentru perioada 25 august - 7 septembrie.

Banat

In aceasta regiune, temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru sfarsitul verii, cu maxime de 26-27 de grade si minime de aproximativ 15 grade. Incepand de saptamana viitoare se mai racoreste, iar cele mai ridicate valori termice nu vor mai depasi 23-24 de grade, in timp ce temperaturile minime vor oscila in jurul valorii de 13 grade.

Ne asteapta o saptamana fara ploi, insa precipitatiile isi fac aparitia de saptamana viitoare, in special in intervalul 1-4 septembrie.

Crisana

Vreme placuta si in aceasta zona, cu maxime de 26 de grade si minime de 12-14 grade saptamana aceasta. A doua perioada a intervalului de prognoza va fi marcata de o scadere usoara a valorilor termice, care vor ajunge la 22-23 de grade ziua si circa 12 grade noaptea. Probabilitatea de precipitatii este mai ridicata saptamana viitoare, in special in jurul datei de 2 septembrie.

Transilvania

Pana la sfarsitul primei saptamani se vor inregistra maxime de 26-28 de grade, urmand ca urmatorul interval de prognoza sa fie marcat de o usoara scadere a temperaturilor, de 2-3 grade.

Sansele de ploi sunt mai ridicate in perioada 27-29 august, precum si saptamana viitoare, mai ales in jurul datei de 2 septembrie, cand sunt asteptate cantitati mai importante de apa.

Maramures

Prima saptamana de prognoza va fi caracterizata de o crestere a valorilor diurne de la 23 la 26 de grade, in vreme ce saptamana viitoare se racoreste, temperaturile ajungand la 22 de grade.

Valorile minime se vor incadra intre 8 si 13 grade in urmatoarele doua saptamani. Sunt posibili cativa stropi de ploaie in prima saptamana, insa cantitati mai mari de apa sunt asteptate saptamana viitoare, in special pe 2 septembrie.

Moldova

Saptamana debuteaza cu temperaturi maxime de pana la 28 de grade, urmand o racire de pana la 23 de grade in urmatoarele zile. In a doua jumatate a intervalului de prognoza, valorile termice diurne se vor situa intre 23 si 26 de grade.

In urmatoarele doua saptamani, temperaturile minime se vor situa intre 11 si 15 grade. Sansele de precipitatii sunt crescute saptamana viitoare, mai ales intre 2 si 5 septembrie.

Dobrogea

Inceput de saptamana cu vreme frumoasa in aceasta regiune si temperaturi diurne de 25-28 de grade. A doua jumatate a perioadei de prognoza nu va suferi schimbari semnificative, valorile termice diurne osciland in jurul a 27 de grade.

Temperaturile minime vor fi de aproximativ 17 grade. Sansele de precipitatii sunt scazute in urmatoarele doua saptamani, exceptie facand ziua de 2 septembrie.

Muntenia

Vremea va avea oscilatii de cateva grade in prima parte a intervalului de prognoza, cu oscilatii de la 26 la 31 de grade. Saptamana viitoare, valorile termice diurne se vor incadra intre 27 si 28 de grade, urmand o racire a vremii de pana la 25 de grade.

Temperaturile nocturne vor avea usoare variatii in urmatoarele doua saptamani, acestea osciland in jurul valorii de 15 grade. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor se mentine scazuta, cu exceptia zilelor de 28 august si 2 septembrie.

Oltenia

Cele doua saptamani de prognoza vor fi caracterizate de temperaturi normale pentru sfarsitul verii, cu maxime de 26-29 de grade. Temperaturile incep sa scada din a doua saptamana, ajungand la sfarsitul intervalului la 24 de grade.

Valorile nocturne vor oscila, in general, in jurul valorii de 15 grade. Nu sunt asteptate ploi pe parcursul urmatoarelor doua saptamani, in afara de intervalul 2-4 septembrie.

La munte

Media temperaturilor maxime nu va depasi 16-18 grade, in vreme ce minimele vor creste de la 6 la 8-10 grade. Conditiile de ploie se mentin reduse pe parcursul intervalului de prognoza. Sunt asteptati cativa stropi de ploaie pe 27 si 28 august si dupa data de 1 septembrie.

D.T.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#vremea august, #vremea septembrie, #prognoza 2 saptamani, #meteo august, #meteo septembrie , #meteo
Comentarii