Meteo: Umbrela in nord, sandale in restul tarii

Joi, 06 Septembrie 2012, ora 09:30
2502 citiri
Meteo: Umbrela in nord, sandale in restul tarii

Toamna isi intra timid in drepturi, joi, iar vremea se raceste in jumatatea nordica a tarii. Norii se aduna in regiunile vestice, nord-vestice, nordice si la munte, iar spre seara, din loc in loc, in centrul si nord-estul tarii.

In celelalte zone, dimineata este racoaroasa, dar soarele straluceste cat e ziua de lunga. Maximele de joi vor fi cuprinse intre 23 si 33 de grade in sud, vreme potrivita pentru sandale si ochelari de soare.

In Bucuresti, ziua debuteaza cu vreme rece. Spre amiaza, insa, vremea ne duce cu gandul la vara tarzie, cu mult soare, fara nori si vant care abia se simte. Termometrele vor indica la amiaza pana la 30, chiar 31 de grade.

In zonele de munte, vremea devine capricioasa. Vor fi nori, ploi cu tunete si fulgere, dar, din cand in cand si intensificari ale vantului. Maximele scad si ele cu 4, chiar 5 grade fata de ziua precedenta.

La mare, pe de alta parte, se anunta o zi frumoasa. Cerul va fi din cand in cand patat de nori, iar cateva ploi razlete se vor inregistra doar in timpul noptii. Termometrele vor arata intre 25 si 27 de grade, iar in apa marii vor fi in jur de 22 de grade.

In vestul lantului carpatic, toamna isi face simtita prezenta. Nu va lipsi soarele, insa, norii grosi vor aduce, din cand in cand, cativa stropi de ploaie. Vantul devine mai agitat in Crisana, Maramures si pe arii mai restranse in Banat si in Transilvania.

Maximele zilei de joi ajung la 26-27 de grade la Baia Mare si Satu Mare, 28 la Arad si Cluj-Napoca, 29 la Timisoara, Brasov si Miercurea Ciuc si 30 de grade la Alba Iulia.

In sudul tarii, soarele va contura peisajul meteo al zilei. Doar in vestul Olteniei apar cativa nori, dar sansele de ploaie sunt minime. Valorile termice se mentin inca deasupra celor normale pentru aceasta perioada a anului, iar termometrele vor indica 31 de grade la Ramnicu Valcea, Pitesti si Buzau, 32 la Braila, Giurgiu si Alexandria si 33 la Drobeta Turnu Severin.

In Doborgea, soarele generos si vantul linistit vor tine agenda zilei. Se vor inregistra 27 de grade la Constanta si mercurul urca pana la 30 de grade la Tulcea.

In Moldova, va fi ceva mai rece, iar norii si ploile de vara cu tunete si fulgere stationeaza in nordul regiunii. Vor fi 25 de grade la Suceava, 28-29 la Piatra Neamt si Botosani, 31 la Bacau si Focsani si 32 la Galati si Iasi.

Vineri, valorile termice coboara spre 20 de grade in nordul Moldovei, dar in sud-vestul extrem temperaturile inca trec, timid, de 30 de grade.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#vremea meteo 7 septembrie, #meteo vremea joi Bucuresti, #meteo vremea prognoza septembrie , #meteo