Meteo: In Bucuresti avem soare si 10 grade, in alte zone cod galben de viscol sau polei

Marti, 21 Februarie 2017, ora 08:14
5851 citiri
Meteo: In Bucuresti avem soare si 10 grade, in alte zone cod galben de viscol sau polei
Foto: Arhiva Ziare.com

Per ansamblu, vremea este in curs de incalzire, insa meteorologii au emis, marti dimineata, mai multe atentionari de tip cod galben de viscol, polei sau ceata.

Astfel, judetele Cluj, Bistrita-Nasaud si Maramures sunt sub atentionare cod galben de viscol pana la ora 14:00. La altitudini de peste 1.400 de metri vantul va avea intensificari care vor depasi, la rafala, 70-80 de kilometri pe ora si izolat 100 de kilometri pe ora.

Judetele Buzau, Prahova, Arges, Dambovita, Neamt si Suceava sunt si ele sub cod galben de viscol pana la ora 13:00. Aici, la altitudini de peste 1.500 de metri, rafalele de vant vor depasi 90 de kilometri pe ora, spulberand zapada.

Pe de alta parte, judetul Bistrita-Nasaud este sub cod galben de polei pana la ora 10:00, iar in Vaslui, Vrancea, Iasi, Botosani si Galati e valabila pana la ora 9:00 o atentionare de ceata.

In plus, marti dimineata a intrat in vigoare si o informare meteorologica de ninsori, ploi si vant, valabila pana miercuri, la ora 10:00. De avertizare sunt vizate vestul, nord-vestul si centrul tarii, precum si zonele de munte.

Apoi, vremea se incalzeste, iar urmatoarele zile sunt unele veritabile de primavara.

Daca marti maximele zilei pot chiar sa depaseasca 10 grade Celsius, inclusiv in Capitala, de miercuri putem ajunge si la 15 grade Celsius (tot in Bucuresti).

Iata maximele de marti in cateva dintre orasele tarii:

Arad: 6 grade Celsius

Bucuresti: 9 grade Celsius

Botosani: 6 grade Celsius

Cluj-Napoca: 3 grade Celsius

Craiova: 8 grade Celsius

Constanta: 9 grade Celsius

Iasi: 6 grade Celsius

Ramnicu Valcea: 8 grade Celsius

Sibiu: 5 grade Celsius

Miercuri, temperaturile mai cresc cu cateva grade in termometre.

In afara de regiunea intracarpatica, unde cerul va fi acoperit de nori si se anunta ploi sau precipitatii mixte, vremea va fi frumoasa. Totusi, nu e excus sa ploua temporar in Moldova, pe litoral, dar si pe alocuri in sud-estul tarii.

Iata maximele de miercuri in cateva dintre orasele tarii:

Arad: 10 grade Celsius

Bucuresti: 14 grade Celsius

Botosani: 9 grade Celsius

Cluj-Napoca: 7 grade Celsius

Craiova: 12 grade Celsius

Constanta: 11 grade Celsius

Iasi: 8 grade Celsius

Ramnicu Valcea: 12 grade Celsius

Sibiu: 9 grade Celsius

Vremea continua sa se incalzeasca si joi, cand in Capitala e anuntata o maxima de 16 grade Celsius. Vremea se va raci brusc, insa, catre sfarsitul saptamanii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#meteo 21 februarie, #incalzire vreme februarie, #februarie zile calde, #meteo sfarsit februarie , #meteo