Meteo: Vine frigul, temperaturile coboara sub 0 grade - prognoza pe 2 saptamani

Luni, 22 Septembrie 2014, ora 16:31
10511 citiri
Meteo: Vine frigul, temperaturile coboara sub 0 grade - prognoza pe 2 saptamani

Saptamana aceasta ne luam adio de la zilele cu temperaturi de vara si ne pregatim de toamna, care vine in forta cu ploi si temperaturi negative, potrivit prognozei realizate de ANM pentru perioada 22 septembrie - 5 octombrie.

Banat

Vremea se raceste brusc la inceputul acestei saptamani, maximele ajungand la 15-16 grade, iar temperaturile minime la 5-8 grade. Din 28 septembrie se mai incalzeste putin, valorile diurne incadrandu-se intre 18 si 20 de grade.

Sunt asteptate ploi pe arii extinse in primele doua zile, cantitatile de apa fiind mai insemnate luni. Sanse de precipitatii sunt pe tot parcursul intervalului de prognoza, in special pe 25, 26 si 30 septembrie.

Cod galben de inundatii pana marti seara

Crisana

Pana pe 24 septembrie se raceste considerabil, temperaturile din timpul zilei ajungand la 14 grade, iar cele nocturne la 4 grade. Pana la sfarsitul lunii septembrie mercurul urca in termometre pana la cateva grade in plus. In urmatoarele doua saptamani sunt posibile ploi slabe si de scurta durata, precipitatii pe arii mai extinse fiind asteptate pe 22, 25 26 si 30 septembrie.

Transilvania

Luni, valorilor diurne vor fi de circa 22 de grade, urmand o racire brusca de 8-10 grade. Vremea va deveni astfel mai rece decat ar fi normal la sfarsitul lunii septembrie. Din 27 septembrie se incalzeste usor, maximele ajungand pana la 16 grade. Sansele de precipitatii raman ridicate in urmatoarele doua saptamani, cu precadere pe 22-23, 26 si 30 septembrie.

Maramures

In perioada 23-26 septembrie, vremea va marca o racire semnificativa, valorile fiind sub media acestei perioade. Valorile diurne vor fi de 12-14 garde, iar minimele vor ajunge pana la 3 grade. Din 27 septembrie temperaturile urca usor pana la circa 18 grade. Sunt asteptate ploi pe 22, 26 si 30 septembrie, in restul perioadei fiind posibile precipitatii doar izolat.

Moldova

Si aici se raceste semnificativ. Daca luni maximele ajung pana la 26 de grade, de marti scad cu pana la 10 grade. La sfarsitul acestei saptamani vremea se incalzeste usor, media maximelor fiind de 16 grade, iar cea a minimelor de 7 grade. Va ploua in intervalul 22-23 septembrie, iar in restul perioadei se vor semnala precipitatii numai izolat.

Cod galben de ploi si temperaturi scazute

Dobrogea

Si aici va fi racoare in primele zile ale acestei saptamani, insa spre finalul ei temperaturile urca pana la 20-21 de garde, in timp ce minimele vor fi de 11-12 grade.

Se raceste treptat incepand cu saptamana viitoare, cand valorile diurne nu vor mai depasi 17-18 grade. Cantitati insemnate de precipitatii sunt posibile pe 22, 23 si 26 septembrie. Ploi slabe sunt asteptate si dupe 1 octombrie.

Muntenia

Temperaturile scad brusc la inceputul acestei saptamani, ajungand de la maxime de 25 de grade la 18 grade. Valorile termice se vor incadra in continuare intre 18 si 20 de grade, iar temperaturiel diurne vor scadea pana la 7 grade in jurul datei de 25 septembrie.

Sansele de ploi sunt reduse in urmatoarele doua saptamani, cu exceptia perioadelor 22-23 septembrie, 26-27 septembrie si 30 septambrie, cand sunt posibile precipitatii pe arii mai extinse.

Oltenia

Vine frigul si in aceasta zona in urmatoare saptamana, cand maximele nu vor mai depasi 15-17 grade, iar minimele vor fi cuprinse intre 5 si 8 grade. Vestea buna este ca de saptamana viitoare se incalzeste usor.

Sunt asteptate ploi pe arii extinse, in cantitati insemnate, in intervalele 22-23 septembrie, 25-27 septembrie si pe 30 septembrie. Saptamana viitoare sunt posibile precipitatii cu totul izolat.

La munte

Pana pe 25 septembrie, mercurul din termometre nu va urca mai sus de 6 grade, in timp ce valorile nocturne vor deveni negative. Din 27 septembrie se incalzeste usor, astfel incat vremea devine normala pentru sfarsitul primei luni de toamna. Sunt asteptate ploi pe tot parcursul urmatoarelor doua saptamani, mai ales intre 22 si 23 septembrie si pe 26 septembrie.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Frig în aproape toată țara. Meteorologii au actualizat prognoza pentru Paște
Frig în aproape toată țara. Meteorologii au actualizat prognoza pentru Paște
Meteorologii anunţă temperaturi mai coborâte decât cele specfice acestei perioade în cea mai mare parte a ţării şi ploi, săptămâna viiitoare. Ulterior, inclusiv în primele trei...
Vreme rece până sâmbătă dimineață în cea mai mare parte a țării. Județele unde va fi cod galben de vânt puternic
Vreme rece până sâmbătă dimineață în cea mai mare parte a țării. Județele unde va fi cod galben de vânt puternic
Meteorologii anunță că vremea va fi rece în cea mai mare parte a ţării, până sâmbătă dimineaţă, 20 aprilie, iar în unele zone noaptea se va forma brumă. De asemenea, ANM a emis...
#meteo septembrie, #meteo octombrie, #prognoza meteo , #meteo