Meteo: Vine, vine primavara - maxime de 25 de grade

Joi, 11 Aprilie 2013, ora 09:47
4091 citiri
Meteo: Vine, vine primavara - maxime de 25 de grade
Foto: Arhiva

Vremea se mai incalzeste usor in cea mai mare parte a tarii, astfel ca maximele se vor incadra intre 10 grade pe litoral si 20 de grade in sud-vest.

Soarele va fi si el mai generos, se vor inregistra doar cateva ploi razlete si vantul se mai domoleste.

Soarele preia controlul asupra cerului si in Bucuresti. Vantul va fi cel mult moderat, iar termometrele vor arata 18 grade Celsius, valori de altfel normale pentru aceasta perioada a anului.

In regiunile intercarpatice se anunta o zi mai frumoasa decat cea precedenta. Va fi destul soare, iar norii vor fi mai consistenti doar prin nordul si estul Transilvaniei, unde mai sunt posibile ploi slabe si trecatoare. Meteorologii anunta valori de 12-13 grade la Miercurea Ciuc si Brasov, 14-15 la Sibiu si 16-17 la Oradea, Arad si Timisoara.

In sud, vremea va fi calda, insa difera de la o regiune la alta. Astfel, in Oltenia va fi mult soare si nori razleti, in timp ce in Muntenia vor fi si averse ca de vara, cu tunete si fulgere, mai ales in partea a doua a zilei in estul regiunii. Se vor inregistra 16-17 grade in Braila, Buzau, Slobozia si Calarasi si in jur de 19-20 in vestul Munteniei si toata Oltenia.

In Dobrogea se anunta mohorata, cu nori densi, care ar putea lasa cativa stropi de ploaie. Mercurul din termometre nu trece de 12-13 grade la Tulcea si Constanta.

In Moldova va ploua cat e ziua de lunga, insa vremea va fi destul de calda. Temperaturile maxime ajung la 12-14 grade la Suceava si Botosani si 15-16 in Bacau, Iasi si Vaslui, Focsani si Galati.

Vineri, insa, vremea schimba foaia. Soarele preia controlul asupra cerului si urca maximele in termometre pana la 22 de grade Celsius.

O zi mai calda decat ar fi normal pentru aceasta perioada a anului va si in Bucuresti. Soarele domina cerul.

Ziua de sambata vine cu vreme calda, dar in general instabila. Sunt asteptate ploi de scurta durata, insotite trecator de descarcari electrice, iar in zonele de deal si munte izolat insemnate cantitativ. Maximele sunt cuprinse intre 15 grade in Delta si in nord-vestul tarii pana la 25 de grade in Lunca Dunarii.

Bucurestenii se vor bucura sambata de o vreme calda si insorita, cu 23 de grade in termometre la amiaza. Seara, norii aduna randurile si sunt posibili cativa stropi de ploaie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#meteo vremea 11 aprilie, #meteo prognoza joi, #meteo vremea joi Bucuresti , #meteo