Meteo: Vreme calda pana pe 1 decembrie, dupa care vine zapada

Marti, 27 Noiembrie 2012, ora 11:53
5036 citiri
Meteo: Vreme calda pana pe 1 decembrie, dupa care vine zapada

Vremea se va incalzi in majoritatea zonelor tarii, iar temperaturile maxime vor ajunge si la 18 grade Celsius pana spre inceputul lunii decembrie, in timp ce pe timpul noptilor termometrele vor indica, in general, temperaturi peste pragul de inghet.

Din 1 decembrie, vremea schimba foaia. Maximele vor scadea pana la o medie de 2 grade Celsius, in timp ce minimele se vor situa sub nivelul de zero grade Celsius, toate acestea insotite de precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare, se arata in prognoza ANM intervalul 26 noiembrie - 9 decembrie.

Conform meteorologilor, in zona Banatului, in primele zile ale intervalului, vremea se va incalzi, astfel incat valorile termice maxime vor urca, in medie, pana la 16-18 grade Celsius.

Incepand cu data de 30 noiembrie, temperaturile vor scadea usor si treptat, ajungand in medie in jur de 4 grade, in intervalul 5-9 decembrie. Temperaturile minime se vor mentine pozitive pana in jurul datei de 4 decembrie, dupa care vor scadea la valori medii, usor sub pragul de zero grade. Incepand din 28 noiembrie si pana la sfarsitul intervalului vor fi ploi, in general, slabe cantitativ, cu mentiunea ca in perioada 5-9 decembrie vor fi posibile si precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare.

Pentru regiunea Crisanei, anunta ANM, vremea se va incalzi in primele zile ale intervalului, astfel incat valorile maxime vor urca in medie pana in jur de 16 grade Celsius. De la sfarsitul lunii noiembrie, vremea va intra intr-un proces de racire treptata.

Temperaturile diurne vor scadea, in medie, pana la 2-4 grade Celsius, in intervalul 5-9 decembrie. Minimele termice vor fi pozitive pana in jurul datei de 4 decembrie, dupa care vor scadea si sub pragul de inghet. Va ploua in general slab cantitativ, incepand din 28 noiembrie si pana la sfarsitul intervalului, dar in perioada 5-9 decembrie vor fi posibile si precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare.

Conform meteorologilor, in Transilvania, valorile maxime termice vor creste usor pana pe 29 noiembrie, pana la o medie de 14 grade Celsius. De la sfarsitul lunii noiembrie, vremea se va raci treptat, astfel incat temperaturile maxime vor ajunge in ultimele zile ale intervalului, in medie, la valori in jur de 2 grade.

Temperaturile minime vor fi negative pana la valori in jur de -4 grade spre sfarsitul intervalului, exceptand ultimele zile ale lunii noiembrie cand vor fi usor pozitive. Incepand din data de 29 noiembrie va ploua slab, iar in intervalul 4-9 decembrie vor fi posibile precipitatii mixte.

In zona Maramuresului, pana in data de 29 noiembrie temperaturile maxime vor creste usor la valori, in medie, in jur de 13 grade Celsius, dupa care vremea se va raci treptat, astfel incat in intervalul 6-9 decembrie valorile medii se vor situa in jur de 2 grade. Temperaturile minime se vor mentine usor pozitive pana in data de 4 decembrie, dupa care vor scadea la valori medii de -3 grade.

Din 29 noiembrie si pana la sfarsitul intervalului vor fi precipitatii, in general slabe cantitativ, sub forma de ploaie, dar si sub forma de lapovita si ninsoare in intervalul 4-9 decembrie.

In Moldova, vremea se va incalzi pana in data de 30 noiembrie, cand maximele termice vor atinge, in medie, valori de 14 grade Celsius. Incepand cu 1 decembrie, temperaturile maxime vor scadea treptat pana la valori in medie de 2 grade, in intervalul 6-9 decembrie.

Temperaturile nocturne vor fi apropiate de zero grade si chiar usor pozitive la sfarsitul lunii noiembrie, urmand ca, dupa data de 6 decembrie, sa scada, in medie, pana la -2 grade. Probabilitatea de ploaie va fi redusa in ultimele doua zile ale lunii noiembrie, dar incepand din 2 decembrie se asteapta precipitatii slabe, posibil si sub forma de lapovita si ninsoare, in perioada 6-9 decembrie.

Prognoza ANM mai arata ca, in zona Dobrogei, pana la sfarsitul lunii noiembrie, temperaturile maxime vor creste, in medie, pana la valori in jur de 16 grade Celsius.

Ulterior, din data de 1 decembrie, vremea se va raci usor si treptat, maximele termice situandu-se in jur de 6 grade, in intervalul 6-9 decembrie. Temperaturile minime se vor mentine pozitive pe tot parcursul intervalului, cu o medie de 2-4 grade Celsius, mai ridicate pana la 6-8 grade Celsius, in perioada 29 noiembrie-4 decembrie. Va ploua slab in ultimele doua zile ale lunii noiembrie, dar temporar si in intervalul 2-9 decembrie.

Pentru zona Munteniei, vremea se va incalzi pana in data de 29 noiembrie, cand maximele termice vor atinge in medie, valori de 18 grade Celsius. Temperaturile diurne vor scadea treptat, ajungand la valori medii in jur de 6 grade, in perioada 6-9 decembrie.

Temperaturile minime vor fi pozitive in special in intervalul 29 noiembrie-4 decembrie, cand se vor situa in medie intre 4 si 7 grade, dupa care vor scadea usor sub zero grade. Probabilitatea de ploaie va fi redusa in ultimele doua zile ale lunii noiembrie, dar incepand din 2 decembrie va ploua temporar. Sansele de lapovita vor fi extrem de reduse in ultimele zile ale intervalului.

Totodata, in Oltenia, pana pe data de 29 noiembrie, vremea se va incalzi, astfel ca maximele termice se vor apropia in medie de 16 grade Celsius. Apoi, temperaturile maxime vor scadea usor si treptat, pana la valori medii de 4 grade, in perioada 6-9 decembrie.

Valorile nocturne vor fi pozitive in special in intervalul 29 noiembrie-4 decembrie, cand se vor situa in medie intre 3 si 6 grade, dupa care vor scadea usor sub zero grade. Incepand de la sfarsitul lunii noiembrie si pana pe 9 decembrie, temporar va ploua in general slab cantitativ.

La munte, intre 26 si 30 noiembrie valorile termice maxime se vor situa in medie la valori de 6-8 grade Celsius. Incepand cu prima zi a lunii decembrie, vremea se va raci, astfel ca temperaturile maxime vor cobori pana in jur de -2 grade in perioada de 5-9 decembrie.

Temperaturile minime vor fi preponderent negative, dar incepand din 4 decembrie se vor situa intre -8 si -6 grade Celsius. De la sfarsitul lunii noiembrie si pana pe 9 decembrie vor fi posibile precipitatii, in general, slabe cantitativ, la inceput sub forma de ploaie, apoi indeosebi sub forma de lapovita si ninsoare.

D.R.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#prognoza meteo doua saptamani, #vreme meteo prognoza ANM, #vreme meteo 1 decembrie , #meteo