Meteo: Vreme de plaja la mare, cateva ploi la munte

Vineri, 29 Iulie 2016, ora 09:49
2022 citiri
Meteo: Vreme de plaja la mare, cateva ploi la munte
Foto: Arhiva Ziare.com

Ne asteapta doua zile toride in sudul si estul tarii, in timp ce locuitorii din vest, centru si nord vor avea parte de cateva ploi si temperaturi ceva mai scazute.

Vineri, vremea va fi foarte calduroasa in sudul si estul tarii, la amiaza devenind caniculara in unele locuri. Meteorologii au emis chiar o atentionare de canicula valabila pana duminica in zonele de campie si podis din Oltenia, Muntenia, Moldova si Dobrogea, unde maximele se vor incadra intre 29 si 37 de grade si se va resimti un puternic disconfort termic.

Va fi putin mai racoare in vestul, centru si nordul tarii, precum si in zonele de deal si munte, unde maximele vor fi cuprinse intre 24 si 29 de grade. Local va ploua si vor fi descarcari electrice si vant puternic.

In tara, la noapte, minimele se vor situa intre 16 si 24 de grade, mai scazute in depresiunile intramontane, spre 14 grade in estul Transilvaniei.

Vremea va fi caniculara la orele amiezii si in Bucuresti, unde mercurul va indica temperaturi maxime de 35-36 de grade. In timpul noptii, minima nu va cobori sub 19 grade.

La munte, cerul va fi acoperit de nori din cand in cand si se vor semnala averse pe arii extinse, insotite de tunete, fulgere si intensificari ale vantului. Izolat vor fi conditii de grindina.

La mare, vremea va fi buna pentru plaja, cu maxime cuprinse intre 29 si 32 de grade si minime ce vor oscila intre 21 si 24 de grade. Temperatura apei marii va ajunge chiar si pana la 27 de grade.

Se vor inregistra maxime de 36 de grade la Iasi, 35 la Bacau, 34 la Craiova, 31 la Constanta, 30 la Brasov, 28 la Timisoara, 27 la Oradea si 26 la Cluj-Napoca.

Sambata, vremea se mentine fierbinte in regiunile sudice si estice, cu valori termice maxime situate intre 26 si 36 de grade si minime cuprinse intre 13 grade in depresiunile din estul Transilvaniei si 25 de grade la malul marii.

Dupa amiaza si seara vor cadea averse cu tunete, fulgere si vant puternic la munte, in Moldova, in Maramures, local in Transilvania si doar izolat in restul tarii.

La munte, dupa-amiaza si seara vin cu furtuni pe arii extinse in Carpatii Orientali si local in restul zonei montane.

La mare va continua sa fie foarte cald, cu maxime cuprinse intre 30 si 33 de grade si minime de 22-25 de grade, in timp ce temperatura apei marii va fi de 25-27 de grade.

D.T.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#meteo vineri, #meteo sambata, #vremea vineri, #vremea sambata , #meteo