Meteo: Vremea extremelor in weekend - ninsori la munte, cald in sud

Sambata, 21 Noiembrie 2015, ora 10:42
2222 citiri
Meteo: Vremea extremelor in weekend - ninsori la munte, cald in sud
Foto: Arhiva Ziare.com

Meteorologii anunta o vreme la extreme in Romania la sfarsit de saptamana. Daca in vest, centru si nord va fi urat, frig si vor cadea precipitatii, in restul tarii se anunta un weekend frumos, cu valori termice mai ridicate decat cele normale pentru aceasta perioada a anului.

Vremea se va raci sambata, mai ales in vestul, centrul si nordul tarii, unde cerul va fi noros si temporar va ploua. In sud si sud-est, insa, maximele ajung pana la 18 grade, chiar 20 de grade in Lunca Dunarii.

In Capitala, se anunta vreme frumoasa. Desi cerul va fi mai mult noros, vantul va adia lin si termometrele vor arata pana la 18 grade Celsius.

De altfel, in weekend sunt in vigoare doua coduri - galben si portocaliu - de ploi si ninsori.

Vin ploile si ninsorile! Cod galben si portocaliu, pana duminica

Astfel, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, judetul Maramures si partial judetele Bistrita Nasaud, Cluj, Salaj si Bihor se afla sub incidenta unui cod portocaliu de ploi, valabil de sambata de la ora 09:00 pana duminica la aceeasi ora.

Pe parcursul zilei de sambata si in noaptea de sambata spre duminica, in judetul Maramures, precum si in zonele de munte ale judetelor Bistrita Nasaud, Bihor, Cluj si Salaj se vor acumula cantitati de apa care vor depasi local 50 l/mp si izolat 70 l/mp, anunta meteorologii.

De asemenea, de sambata de la ora 02:00, pana duminica la ora 12:00, e in vigoare un cod galben pentru judetele Suceava, Neamt, Harghita, Mures, Alba, Hunedoara, Gorj, Mehedinti, Caras Severin, Timis, Arad si Satu Mate. Sub cod galben se vor afla partial si judetele Bistrita Nasaud, Bihor, Cluj si Salaj.

Potrivit ANM, in intervalul mentionat, va ploua in vestul, nord-vestul si nordul tarii, unde cantitatile de apa vor depasi local 25-30 l/mp si izolat 50 l/mp. In noaptea de sambata spre duminica, in Muntii Apuseni si grupele nordice ale Carpatilor Orientali, dar si la inaltimi de peste 1.800 m in celelalte masive, treptat vor predomina ninsorile si se va depune strat de zapada. Precipitatii mixte sunt posibile duminica si in zonele de deal din vestul si nordul teritoriului.

Temporar vantul va avea intensificari in majoritatea regiunilor, cu viteze de 55-60 km/h. La munte, cu precadere in zona inalta va sufla tare, cu peste 90-100 km/h, trecator viscolind ninsoarea.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#meteo vremea prognoza weekend, #meteo vremea weekend Bucuresti , #meteo