Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Meteo: Vremea frumoasa revine in aproape toate tara

Luni, 30 Noiembrie 2015, ora 09:00
2420 citiri
Meteo: Vremea frumoasa revine in aproape toate tara
Foto: Ziare.com - Arhiva

Vreme frumoasa se anunta pentru ultimele doua zile din weekendul prelungit. Astfel, luni, vremea va fi mai calduroasa decat in mod normal pentru aceasta data, in cea mai mare parte din tara. Totusi, vor exista si regiuni in care vor cadea ploi, iar la munte va ninge.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) anunta ca luni, vremea se incalzeste in aproape toate regiunile tarii, in special in judetele din sud si sud-est.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 2 grade in Transilvania si 13 grade in Oltenia, iar cele minime se vor incadra intre -3 si 5 grade. Cerul va fi innorat in regiunile intracarpatice, unde va ploua temporar. In Maramures vor cadea precipitatii mixte.

Vor predomina lapovita si ninsoarea in zonele montane, iar in Muntii Apuseni si in jumatatea nordica a Carpatilor Orientali, izolat, cantitatile de apa vor depasi 15-20 l/mp.

Vantul va avea unele intensificari in zonele nord-vestice si sudice, in vreme ce la munte va sufla cu putere, cu rafale ce vor depasi 80-90 km/h.

Vremea se incalzeste si in Bucuresti, unde mercurul din termometre va indica o maxima de 10-11 grade, mai cald decat ar fi normal la finalul lunii noiembrie. In timpul noptii, se vor inregistra 2-4 grade. Cerul va fi acoperit de nori, iar vantul va sufla moderat.

Se vor inregistra maxime de 12 grade la Craiova, 10 grade la Constanta, Oradea si Timisoara, 8 grade la Iasi si Bacau, 6 grade la Cluj si 4 grade la Brasov.

Marti, prima zi oficial de iarna, temperaturile continua sa creasca usor, astfel ca maximele se vor situa intre 4 si 15 grade, iar minimele intre -5 si 7 grade.

Va ploua in regiunile vestice, nordice si centrale, iar la munte vor fi precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. In Muntii Apuseni si in jumatatea nordica a Carpatilor Orientali cantitatile de apa vor depasi izolat 15-20 l/mp.

Vantul va sufla in continuare cu putere in masivele montane, cu rafale de peste 80-90 km/h.

D.T.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#vreme noiembrie, #meteo noiembrie, #meteo inceput decembrie , #meteo