Meteo: Vremea pe doua saptamani - cand scapam de ploi

Luni, 01 Iulie 2013, ora 22:42
3985 citiri
Meteo: Vremea pe doua saptamani - cand scapam de ploi

Ploile se raresc in urmatoarele doua saptamani, iar mercurul urca timid in termometre pana pe data de 14 iulie, se arata in prognoza meteo pe doua saptamani.

Astfel, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, vremea va ramane calda, cu maxime termice ce vor varia intre 27 si 30 de grade Celsius.

Banat

Pana in data de 4 iulie vremea se va incalzi usor, iar mediile temperaturilor maxime vor ajunge pana la 29-30 de grade. Din data de 5 iulie si pana la sfarsitul saptamanii care urmeaza, temperatura aerului va avea usoare variatii de la o zi la alta, valorile medii fiind cuprinse intre 27 si 29 grade.

Ploile vor lipsi pana spre sfarsitul primei saptamani, apoi isi vor face aparitia sporadic, cel mai probabil in intervalul 6-9 iulie.

Crisana

In primele zile ale primei saptamani se va resimti o crestere semnificativa a valorilor de temperatura, ajungand in data de 4 iulie la valori medii de 28-30 de grade. In urmatoarele zile, pana la sfarsitul saptamanii viitoare, temperaturile nu vor mai avea variatii importante, mediile situandu-se intre 26 si 29 de grade.

Ploile vor lipsi in primele zile, apoi isi vor face aparitia pe arii restranse, cel mai probabil in intervalul 6-9 iulie si vor fi in general slabe cantitativ.

Transilvania

Valorile maxime vor fi in crestere pana in data de 4 iulie cand sunt asteptate medii de 26-28 de grade. In urmatoarele doua zile, temperaturile scad usor, mediile urmand a se situa intre 24 si 26 de grade.

Pana la sfarsitul intervalului, mediile temperaturilor maxime vor oscila tot in jurul acestor valori. O noua scadere a minimelor termice, mai putin importanta, se va resimti dupa data de 10 iulie. Conditiile de ploaie vor creste incepand cu data de 5 iulie, dar cantitatile de apa vor fi in general mici.

Maramures

In primele zile, temperatura va creste treptat, ajungand in data de 4 iulie la valori medii de 27-29 de grade, usor peste cele normale ale perioadei. In urmatoarele zile, dupa o scadere usoara de unu-doua grade in mare parte din regiune, temperaturile nu vor mai avea variatii importante.

Incepand cu 5 iulie vor fi posibile ploi in fiecare zi, insa de scurta durata si in general slabe cantitativ.

Moldova

Dupa un inceput de saptamana cu temperaturi sub normele climatologice, vremea se va incalzi pana in jurul datei de 4 iulie, cand mediile vor fi cuprinse intre 25 si 27 de grade. Apoi regimul termic nu va mai avea variatii importante.

Ploi pot sa apara in fiecare zi, incepand din data de 4 iulie si vor fi pe arii mai extinse in 5 si 6 iulie.

Dobrogea

Vremea va intra intr-un proces de incalzire treptata pana la mijlocul intervalului, cand mediile temperaturilor maxime vor fi de 27-28 de grade. In jurul datei de 10 iulie temperaturile pierd unu-doua grade, apoi va urma o perioada cu un regim termic relativ constant, valorile medii situandu-se in jurul normelor climatologice.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare in prima zi si, din nou, in perioada 5-8 iulie.

Muntenia

Luna iulie va debuta cu temperaturi usor sub normele climatologice, cu valori maxime de la 24 la 28 de grade. Pana in data de 4 iulie se va resimti o incalzire treptata a vremii, pana la medii de 28-30 de grade.

Pana la sfarsitul intervalului, variatiile de temperatura se vor situa tot in jurul acestor valori. In privinta ploilor, acestea pot aparea sporadic si in cantitati nesemnificative, aproape in fiecare zi, incepand cu data de 5 iulie.

Oltenia

Intervalul de referinta va debuta cu temperaturi cuprinse intre 25 si 28 de grade, apoi vremea se va incalzi usor si treptat, ajungand in jurul datei de 4 iulie la medii termice cuprinse intre 28 si 30 de grade.

In zilele urmatoare, temperaturile vor avea usoare variatii de la o zi la alta, in jurul normelor climatologice. Ploile pot aparea in fiecare zi, incepand din 5 iulie.

La munte

Dupa valori foarte scazute in primele zile, temperaturile vor creste usor pana in data de 4 iulie, apoi regimul termic se va mentine relativ constant, in jurul unei medii a maximelor de 18 grade si a minimelor de 10 grade.

Aversele, insotite de descarcari electrice, vor fi pe arii restranse si in general slabe in a doua parte a primei saptamani. A doua saptamana va aduce averse mai frecvente si pe arii mai extinse.

D.R.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#vremea meteo prognoza, #meteo vremea doua saptamani, #meteo vremea prognoza , #meteo