Meteo: Vremea se imblanzeste, atentie insa la polei!

Joi, 02 Decembrie 2010, ora 10:07
4221 citiri
Meteo: Vremea se imblanzeste, atentie insa la polei!

Vremea se mentine urata, dar temperaturile vor creste usor si, treptat, ninsorile se vor opri. Ploaia care ingheata se opreste definitiv, dupa ce, miercuri, a dat peste cap traficul rutier, aerian si feroviar.

In plus, joi, la ora 8.00 a expirat codul galben emis de ANM pentru ninsori abundente in 19 judete din estul tarii si in zonele de munte din est si sud. Codul hidrologic insa care vizeaza raurile din vestul si sud-vestul tarii, din Maramures pana in Oltenia ramane in vigoare pana vineri la ora 16.00.

In ceea ce priveste temperaturile, situatia se inverseaza fata de zilele trecute, cand in jumatatea de sud si de est a Romaniei erau temperaturi cu aproape zece grade mai mari fata de restul tarii. In Dobrogea maximele vor fi cuprinse intre 8 si 10 grade si va ploua pe arii extinse, iar in Moldova va fi cel mai frig, temperaturile fiind negative, cuprinse intre -5 si 0 grade Celsius, iar precipitatiile mixte, sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare.

In Muntenia si Oltenia maximele vor fi cuprinse intre 1 si 8 grade, iar precipitatiile vor cadea in special sub forma de ploaie. Vantul va bate moderat si vor fi conditii de polei, ca, de altfel, in majoritatea regiunilor tarii.

In Banat, Transilvania, Crisana si Maramures vremea va fi mai blanda, cu maxime care ajung si pana la 12 grade si cu ploi slabe.

In Capitala, vremea se mentine rece joi, cu temperaturi sub 1-2 grade si ploi razlete. Din fericire vineri si sambata se incalzeste semnificativ, pana la 7 si respectiv 10 grade Celsius. Vantul va bate usor, iar in prima parte a zilei vor fi conditii de precipitatii mixte si polei.

La munte se incalzeste si precipitatiile se vor transforma in lapovita si ninsoare. Cerul va fi mai mult noros. Local vor cadea precipitatii, predominant sub forma de ninsoare in Carpatii Orientali si mixte in rest. Vantul va prezenta unele intensificari in zona inalta. Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decat in intervalul anterior.

Incepem weekendul cu ploi in sudul si sudestul tarii. La munte precipitatiile vor fi inca sub forma de lapovite, iar maximele scad. In vest, nord si centru se raceste din nou, cu maxime si de numai un grad doua in nordul Moldovei, dar va fi ceva mai cald in Lunca Dunarii si pe litoral cu 11 grade.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#vremea decembrie 2010 , #meteo