Meteo: Vremea se raceste brusc si revin ninsorile. Vezi cand vine primavara

Duminica, 06 Martie 2011, ora 11:23
6894 citiri
Meteo: Vremea se raceste brusc si revin ninsorile. Vezi cand vine primavara
Foto: Arhiva

Primavara se lasa asteptata, iar vremea se raceste drastic. Meteorologii au emis o avertizare de vreme deosebit de rece, cu intensificari de vant, ninsori si viscol, incepand de duminica, ora 10.00, si pana luni la ora 18.00.

Ninsorile vor cuprinde treptat toata tara si vor fi mai consistente in Carpatii Meridionali, Carpatii de Curbura si in regiunile sudice.

Vantul va viscoli ninsoarea indeosebi la munte, unde va sufla cu 100-120 de kilometri la ora, dar si in estul si sud-estul tarii, unde rafalele vor atinge 60-70 de kilometri la ora.

Maximele scad si ele drastic, in special in jumatatea de nord a tarii, iar valorile de la amiaza vor fi cuprinse, duminica, intre minus 2 si 8 grade.

In Bucuresti, schimbarea vremii se va simti incepand cu duminica dupa-amiaza, cand se vor intoarce ninsorile si vantul in rafale. Bucurestenii vor avea parte de o maxima de 7 grade, urmand ca in Capitala abia luni sa se faca frig.

Ninsorile revin in forta la munte, iar termometrele vor indica duminica la pranz cel mult 3 grade la Cluj si Brasov, 4 in Baia Mare si 5 in Timisoara, Arad si Oradea.

Iarna pune stapanire si pe Moldova, cu ninsori pe tot parcursul zilei de duminica, cu vant in rafale si cu maxime care nu trec de un grad la Suceava, 3 la Iasi si Bacau si cel mult 6 la Galati.

Dupa cateva ore insorite dimineata, amiaza va aduce nori si ninsoare si in partea sudica. Vantul va sufla in rafale, iar maximele abia daca mai ating 6-7 grade in regiune, de la Turnu Severin pana in Ploiesti si Calarasi.

Si in Dobrogea vremea se strica treptat, insa aici va incepe sa ninga abia duminica seara. Mamximele insa nu scad fata de sambata, asa ca amiaza va aduce tot 7 grade atat pe litoral, cat si in zona continentala.

Inceput de saptamana cu frig si ninsori abundente

In prima parte a saptamanii care urmeaza, vremea se va raci accentuat, devenind geroasa in cursul noptilor si al diminetilor in nordul, nord-estul si centrul tarii, dar si in zonele deluroase din celelalte regiuni.

Maximele nu mai trec de 4 grade nicaieri luni, ba chiar in estul Transilvaniei si in Moldova, mercurul va cobori si la minus 4 grade. Va ninge cu precadere in Oltenia, dar si la munte, insa vantul va sufla intens in toate regiunile.

Bucurestenii vor avea si ei parte, la inceput de saptamana, de ninsori slabe insa si trecatoare, dar maxima abia daca aduce 3-4 grade, in conditii de vant sustinut.

Marti, frigul va fi accentuat, cu maxime de la minus 4 grade la Suceava la cel mult 3 grade in Drobeta Turnu Severin. In Capitala nu va mai ninge, insa maxima nu va trece de 2 grade.

Meteorologii prognozeaza, pentru prima decada a lunii martie, cateva zile de iarna autentica, urmand ca temperaturile maxime sa urce la peste 10 grade Celsius abia dupa data de 10 martie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților și candidatul PSD-PNL la Consiliul Județean Timiș a anunţat joi, 18 aprilie, că o şedinţă de Guvern ar putea avea loc...
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
#meteo prognoza meteo, #avertizare ninsori meteo , #meteo