Meteo: Weekend cald, dar cu furtuni violente. Cand scapam de ploi

Sambata, 13 Mai 2017, ora 08:11
4903 citiri
Meteo: Weekend cald, dar cu furtuni violente. Cand scapam de ploi
Foto: Arhiva Pixabay

Ploile se intorc de sambata si vin cu descarcari electrice si vant puternic. Va ploua in averse tot weekendul, abia de luni precipitatiile disparand din estul si nord-vestul tarii. Din fericire, temperaturile vor ramane ridicate.

De altfel, meteorologii au emis o informare meteo de ploi, descarcari electrice si vant puternic, valabila de sambata dimineata, ora 10:00, si pana duminica, ora 21:00.

In acest interval de timp se vor inregistra averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie si pe arii restranse caderi de grindina.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente si pe arii mai extinse sambata si in noaptea de sambata spre duminica.

In intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor inregistra cantitati de apa care vor depasi local 15...20 l/mp si izolat 40...50 l/mp.

Maximele zilei de sambata vor fi cuprinse intre 20 - 28 de grade. Cel mai frig va fi in Maramures si Transilvania, iar cel mai cald in Muntenia.

La Bucuresti, cerul va fi temporar noros, va ploua in averse si vor fi descarcari electrice. Meteorlogii anunta o maxima de 26 de grade Celsius.

Iata temperaturile maxime de sambata in cateva orase ale tarii:

Bucuresti: 26 grade Celsius

Arad: 22 grade Celsius

Botosani: 22 grade Celsius

Cluj-Napoca: 18 grade Celsius

Craiova: 25 grade Celsius

Constanta: 21 grade Celsius

Iasi: 23 grade Celsius

Ramnicu Valcea: 24 grade Celsius

Sibiu: 19 grade Celsius

Sulina: 16 grade Celsius

Duminica, temperaturile scad, mai ales in jumatatea de est a tarii. Astfel, in Moldova, maxima anuntata de meteorologi nu va fi mai mare de 19 grade Celsius, iar in Dobrogea de 22 de grade.

In vestul tarii, temperaturile raman neschimbate, maximele fiind intre 21 - 23 de grade.

In sud va fi cel mai cald, chiar daca si aici mercurul din termometru coboara cu un grad, doua: 26 de grade in Muntenia si 27 in Oltenia.

In Capitala, cerul va fi temporar noros, va ploua in averse si vor fi descarcari electrice. Maxima zilei: 23 de grade Celsius.

Iata temperaturile maxime de sambata in cateva orase ale tarii:

Bucuresti: 23 grade Celsius

Arad: 23 grade Celsius

Botosani: 15 grade Celsius

Cluj-Napoca: 20 grade Celsius

Craiova: 26 grade Celsius

Constanta: 20 grade Celsius

Iasi: 16 grade Celsius

Ramnicu Valcea: 25 grade Celsius

Sibiu: 21 grade Celsius

Sulina: 16 grade Celsius

Luni, ploile incep sa dispara din vestul si estul tarii. Temperaturile raman constante in vest si se incalzeste putin in est si centru. In sudul tarii, se mai raceste putin, insa maximele raman in continuare mari: 24 de grade Celsius in Oltenia si 23 in Muntenia.

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#vreme weekend mai, #meteo 13 mai, #meteo 14 mai, #avertizare meteo ploi, #temperaturi mai , #meteo