Meteo: Weekend cu ploi, dar temperaturi generoase

Sambata, 15 Septembrie 2012, ora 14:46
2604 citiri
Meteo: Weekend cu ploi, dar temperaturi generoase
Foto: romaniatourism.com

Cei care nu au apucat sa mearga in concediu o pot face fara probleme zilele acestea, temperaturile prognozate fiind, pe alocuri, chiar mai ridicate decat pentru aceasta perioada a anului.

Astfel, daca sambata maximele ajung si pana la 34 de grade Celsius in Muntenia, in Dobrogea pana la 33, desi aici exista si conditii de ploaie, la fel ca si in Oltenia (maxime de 29 de grade) si Transilvania, 27 de grade, in Moldova de 31, duminica temperaturile se vor inscrie aproximativ in acelasi registru, prognozandu-se intre 20 - 28 de grade Celsius. Si luni vremea va fi frumoasa, meteorologii anuntand ca vor fi 21 - 28 de grade Celsius.

In ceea ce priveste restul saptamanii viitoare, pentru Banat se anunta vreme buna, cu temperaturi de 26 - 27 de grade in jurul datei de 21 septembrie, valori care se vor mentine pana in 24 septembrie. Ploi slabe ar putea sa cada in intervalul 20 - 24 septembrie.

Prognoza pana in 24 septembrie

In Crisana, unde temperaturile au scazut zilele acestea, se va incalzi treptat, astfel incat pana in 24 septembrie se vor inregistra 25 de grade Celsius, minimele fiind de 12 grade. Va ploua slab cantitativ in intervalul 20 - 24 septembrie.

Si in Transilvania se incalzeste treptat pana in 20 septembrie, urmand ca in intervalul 20 - 24 septembrie maximele sa se mentina la 24 - 25 de grade. Ploile vor fi putine si, in general, slabe cantiativ.

In Maramures temperaturile nu depasesc 21 de grade pana in 17 septembrie, dupa care se va incalzi, ajungand la 24 - 25 de grade intre 19 - 24 septembrie. Probabilitatea de ploaie e mare dupa 20-22 septembrie, dar precipitatiile nu vor fi abundente.

Si in Moldova sunt sanse mari de ploaie pana in 17 septembrie, mai ales in jumatatea de sud a regiunii.

In Dobrogea, unde momentan e cel mai cald din tara, atingandu-se 31 de grade la Mangalia, se va raci treptat, urmand ca valorile sa fie in limitele normale pentru aceasta perioada a anului. Sanse de ploaie sunt de sambata pana luni.

Si in Muntenia temperaturile se vor inscrie in limite normale pentru aceasta perioada a anului, fiind asteptate ploi de scurta durata de sambata pana luni.

Chiar cu maxime in scadere usoara pana luni, in Oltenia va fi cald pentru aceasta perioada. Ploile sunt asteptate tot pana luni, fiind mai frecvente in partea de nord a regiunii. Saptamana viitoare maxima va fi de 26 de grade, iar probabilitatea de ploaie scazuta.

La munte se raceste, valorile termice minime urmand sa coboare spre o medie de 4 grade. Pana luni va ploua, cantitatile mai importante de apa, desi nu pe arii extinse, urmand sa fie inregistrate in Muntii Banatului, in Carpatii Meridionali si cei de Curbura.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#prognoza meteo septembrie, #ploi septembrie, #temperaturi septembrie, #canicula septembrie , #meteo
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
De obicei, e invers. Poate-s mai multe sanse pe dos.
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
Prognozele meteo pe termen lung nu au nici o credibilitate. Doar