Meteo: Zambiti, va rog, la soare si primavara!

Marti, 16 Aprilie 2013, ora 09:17
2750 citiri
Meteo: Zambiti, va rog, la soare si primavara!

O zi calda si frumoasa se anunta marti in toata tara, semn ca primavara si-a amintit cum trebuie sa arate: soare imbietor, cativa nori si un vanticel racoros din cand in cand.

In Bucuresti, norii vor aparea doar putin dimineata, dupa scurta ploaie din zori. Maxima zilei va fi in jur de 19 grade.

Meteorologii au emis, de altfel, doua atentionari nowcasting, valabile pana la ora 15:00 in sase judete din zonele de sud si sud-est, inclusiv pe litoral si Delta Dunarii.

Potrivit ANM, in intervalul orar 09:00-15:00, in judetele Constanta si Tulcea, mai ales in zona de litoral si Delta Dunarii, se vor semnala intensificari ale vantului, cu viteze ce vor atinge si depasi 60-70 km/h la rafala.

De asemenea, intre orele 09:00-15:00, in zona judetelor Buzau, Braila, Ialomita si Calarasi, se va produce acelasi fenomen meteorologic.

In Maramures, vremea va fi frumoasa, cu cer variabil si vant ce va sufla in general slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 15 si 19 grade. Izolat vor fi conditii de bruma. Se anunta 20 de grade la Baia Mare.

In Banat si Crisana, tot cald, cu conditii de ceata in zonele joase. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 14 si 19 grade la Timisoara.

Vremea va fi apropiata de normalul termic al perioadei si in Transilvania. Cerul va fi variabil cu unele innorari temporare. Temperaturile maxime se vor incadra intre 13 si 19 grade. 15 grade sunt asteptate la Brasov si 16 la Cluj.

In Oltenia, se va incalzi usor fata de luni. Cerul va fi variabil si ziua, pe arii restranse, va ploua si vor fi averse slabe. Maximele ating si aici 19 grade, chiar 20 la Drobeta Turnu Severin.

Vremea din Muntenia va fi in general frumoasa, cu innorari temporare ziua, cand izolat va mai ploua slab indeosebi in vestul regiunii si in zona de munte. Pe parcursul zilei, vantul va avea intensificari in Baragan. Temperaturile maxime, in crestere usoara, vor fi cuprinse intre 15 si 20 de grade.

In Dobrogea, vremea va fi normala termic, in general frumoasa. Cerul va fi variabil, cu unele innorari in primele ore, cand izolat mai sunt posibile ploi slabe. Vantul va mai prezenta intensificari in timpul zilei, cu viteze ce pot depasi la rafala 55-65 km/h pe litoral si in delta, apoi va mai scadea in intensitate. Se anunta 13-14 grade la Constanta.

Si in Moldova, cerul va fi variabil si izolat va ploua slab. Vantul va prezenta unele intensificari in sudul regiunii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 15 si 19 grade Celsius. Vor fi 18 grade la Focsani si Bacau, 19 la Iasi si Botosani.

La munte, vremea va fi predominant frumoasa si va continua sa se incalzeasca usor. Cerul va fi variabil, cu innorari trecatoare dupa-amiaza si la inceputul noptii, indeosebi in Muntii Banatului si in vestul Carpatilor Meridionali, unde izolat vor conditii pentru averse slabe.

Vantul va sufla slab si moderat. Vor fi 8 grade la Semenic si Sinaia si 4 grade pe Vf Toaca din Ceahlau.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#prognoza meteo 16 aprilie, #meteo vremea marti, #prognoza meteo marti Bucuresti , #meteo