Meteo: Zi de cuptor, mai ales in vestul tarii, unde se anunta 38 de grade Celsius. Si se face si mai cald

Marti, 01 August 2017, ora 07:00
3319 citiri
Meteo: Zi de cuptor, mai ales in vestul tarii, unde se anunta 38 de grade Celsius. Si se face si mai cald
Foto: Arhiva Pixabay

Dupa racoarea si ploile de saptamana trecuta, canicula revine cu forte noi. Va fi foarte cald, marti, in vestul, centrul si sud-vestul tarii, unde temperaturile vor ajunge si pana la 38 de grade. Iar zilele de miercuri si joi vor fi chiar de foc. Exista sanse mari sa se atinga 40 de grade Celsius.

De altfel, meteorologii au emis, luni, mai multe coduri de canicula. Astfel, pentru marti meteorologii au emis un cod galben de canicula valabil pentru Banat, Crisana, Maramures, cea mai mare parte a Transilvaniei si sud-vestul Olteniei. Aici, temperaturile maxime se vor situa frecvent intre 35 si 37 de grade.

Acest cod se va transforma, miercuri, intr-unul portocaliu, ceea ce va insemna ca in Banat, Crisana, Maramures, cea mai mare parte a Transilvaniei si in sud-vestul Olteniei disconfortul termic va fi deosebit de accentuat si se vor inregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent intre 36 si 39 de grade.

In restul tarii va fi miercuri cod galben de canicula. In nordul si estul Olteniei, sud-estul Transilvaniei, Moldova, Muntenia si Dobrogea, disconfortul va fi ridicat, iar maximele termice se vor situa in general intre 35-37 de grade.

Marti, cel mai "racoare" va fi in Dobrogea, regiune pentru care meteorologii anunta o maxima de 33 de grade, si Muntenia, unde nu se vor depasi 34 de grade. Temperaturile vor urca pana la 35 de grade vor fi in Moldova si pana la 37 in Oltenia si Maramures.

In Banat, Crisana si Transilvania se anunta o maxima de foc: 38 de grade Celsius.

Cat despre precipitatii, acestea nu sunt asteptate in nicio regiune si nici cerul nu va fi umbrit de nori.

In Capitala va fi soare si maximum 34 de grade.

Iata temperaturile maxime de marti in cateva orase ale tarii:

Arad: 37 grade Celsius

Botosani: 34 grade Celsius

Cluj-Napoca: 35 grade Celsius

Craiova: 35 grade Celsius

Constanta: 28 grade Celsius

Iasi: 34 grade Celsius

Ramnicu Valcea: 35 grade Celsius

Sibiu: 35 grade Celsius

Sulina: 28 grade Celsius

Timisoara: 38 grade Celsius

Miercuri, temperaturile mai urca cu unul - doua grade, ajungand greu de suportat. De la o maxima de 34 de grade in Dobrogea, una de 36 in Moldova si Muntenia, se ajunge la temperaturi de 38 de grade in Oltenia si de 39 in Transilvania, Crisana si Banat.

In Bucuresti, va fi soare, la fel ca peste tot, si e anuntata o maxima de 34 de grade Celsius.

Iata temperaturile maxime de miercuri in cateva orase ale tarii:

Arad: 38 grade Celsius

Botosani: 36 grade Celsius

Cluj-Napoca: 35 grade Celsius

Craiova: 37 grade Celsius

Constanta: 29 grade Celsius

Iasi: 36 grade Celsius

Ramnicu Valcea: 37 grade Celsius

Sibiu: 36 grade Celsius

Sulina: 29 grade Celsius

Timisoara: 38 grade Celsius

Joi, desi greu de crezut, temperaturile inca urca, astfel ca in Dobrogea se ajunge la o maxima 35 de grade, in Moldova la 37, in Muntenia de 38, iar in Oltenia, Transilvania, Crisana si Banat de 39 de grade.

In Capitala temperaturile vor urca pana la 37 de grade Celsius, anunta ANM.

Citeste si cum va fi vremea pana la jumatatea lunii august.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#meteo marti 1 august, #vremea miercuri 2 august, #vreme inceput august, #canicula temperaturi august , #meteo