Ziare.com

Meteo: Zi de vara pana-n toamna - vremea in urmatoarele 3 luni

Joi, 25 Iulie 2013, ora 15:43

   

Meteo: Zi de vara pana-n toamna - vremea in urmatoarele 3 luni
Meteorologii au emis prognoza pentru perioada august-octombrie, iar vestile nu sunt prea bune. Vara se anunta lunga si in buna masura secetoasa.

Estimarile sezoniere sunt realizate de catre Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia si au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimata distributia temperaturilor medii lunare, precum si distributia cantitatilor lunare de precipitatii, iar fenomenele extreme cu o durata scurta de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs, precizeaza meteorologii de la bun inceput.

In luna august, temperaturile medii lunare ale aerului se vor situa peste normele climatologice in vestul, sudul si sud-estul tarii, iar in centru si nord vor fi valori termice apropiate de mediile multianuale.

In ceea ce priveste cantitatile lunare de precipitatii, acestea vor fi apropiate de mediile multianuale in regiunile nordice si centrale, dar se vor situa sub norma in restul teritoriului.

In luna septembrie, temperatura aerului va fi apropiata de normalul perioadei in majoritatea regiunilor, exceptand sud-estul tarii, unde va putea avea valori ce vor depasi mediile climatologice.

Cantitatile lunare de precipitatii vor avea o tendinta de usor deficit in majoritatea

regiunilor.

Si in octombrie, cea de a doua luna a toamnei, vor fi posibile temperaturi ridicate. Valorile termice medii vor fi apropiate de normele climatologice in majoritatea regiunilor, exceptand sudul si sud-estul tarii, unde vor fi posibile temperaturi peste mediile multianuale.

In schimb, cantitatile lunare de precipitatii vor avea o tendinta de excedent in cea mai mare parte a tarii, exceptand regiunile sud-estice, unde vor fi apropiate de
normalul perioadei.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6269 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Lasati vrajeala cu vremea in urmatoarele 3 luni cand voi, meteorolo-

... -gii, nu sunteti in stare sa dati vremea/date meteo, cat de cat reale, de la o zi la alta. Daca va hazardati asa departe inseamna ca nu stiti cat va injura romanii.
Noroc cu ungurii ca au masurat caldura de acum ca voi habar n-aveti sa faceti niste masuratori...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor