Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Meteo: Zi extrema, cu canicula, dar si furtuni. De cand se racoreste?

Marti, 11 Iulie 2017, ora 08:01
5622 citiri
Meteo: Zi extrema, cu canicula, dar si furtuni. De cand se racoreste?
Foto: Arhiva Pixabay

Urmeaza o noua zi cu temperaturi caniculare in mare parte din tara, temperaturi care pot urca pana la 39 de grade in Banat. Cu exceptia a doua regiuni, Muntenia si Dobrogea, sunt asteptate si furtuni, anunta meteorologii.

Luni, Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare cod galben de canicula si disconfort termic accentuat, valabila inclusiv marti. Sunt vizate 14 judete din sudul, sud-vestul, vestul si centrul tarii. Este vorba despre judetele Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinti, Caras-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Timis, Arad, Bihor, Ilfov, precum si municipiul Bucuresti.

Potrivit meteorologilor, disconfortul termic va fi accentuat in vestul si local in sudul si centrul tarii, unde indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unitati si local il va depasi usor.

Cel mai cald va fi marti in Banat, unde maxima anuntata este de 39 de grade. Temperaturile vor urca pana la 38 de grade in Oltenia si Crisana si pana la 36 de grade in Muntenia si Transilvania. In Moldova si Maramures vor fi maximum 34 de grade, iar in Dobrogea 34.

In Capitala, cerul va fi variabil, iar temperaturile vor ajunge pana la 35 de grade Celsius.

Iata temperaturile maxime de marti in cateva orase ale tarii:

Bucuresti: 35 grade Celsius

Arad: 38 grade Celsius

Botosani: 34 grade Celsius

Cluj-Napoca: 33 grade Celsius

Craiova: 35 grade Celsius

Constanta: 26 grade Celsius

Iasi: 34 grade Celsius

Ramnicu Valcea: 36 grade Celsius

Sibiu: 35 grade Celsius

Sulina: 24 grade Celsius

Timisoara: 39 grade Celsius

Miercuri, cu exceptia Dobrogei, sunt anuntate ploi in toata tara, acestea urmand sa fie insotite de descarcari electrice. Temperaturile mai scad putin in vestul tarii, unde maximele nu vor fi mai mari de 33 - 34 de grade.

Cel mai cald va fi in sudul tarii. Atat in Oltenia, cat si in Muntenia temperaturile vor ajunge pana la 37 de grade Celsius. O maxima de 34 de grade este anuntata pentru Dobrogea si una de 33 de grade Celsius pentru Moldova. In Transilvania nu se vor mai depasi 31 de grade, iar in Maramures 29.

In Bucuresti, vremea va fi neschimbata: cer variabil si o maxima de 35 de grade.

Iata temperaturile maxime de miercuri in cateva orase ale tarii:

Bucuresti: 35 grade Celsius

Arad: 33 grade Celsius

Botosani: 30 grade Celsius

Cluj-Napoca: 28 grade Celsius

Craiova: 33 grade Celsius

Constanta: 26 grade Celsius

Iasi: 32 grade Celsius

Ramnicu Valcea: 31 grade Celsius

Sibiu: 28 grade Celsius

Sulina: 25 grade Celsius

Timisoara: 34 grade Celsius

Joi, ploile cuprind intreaga tara, fiind insotite de descarcari electrice. Temperaturile mai scad cateva grade, cel mai racoare urmand sa fie in Maramures, unde este anuntata o maxima de 25 de grade.

In Transilvania mercurul din termometre nu va urca mai mult de 29 de grade, iar in Banat si Moldova nu se vor depasi 32 de grade. Cel mai cald va fi in Dobrogea, Oltenia si Muntenia, unde vor fi 34 de grade.

Citeste si prognoza meteo pe urmatoarele doua saptamani.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#meteo marti 11 iulie, #vremea miercuri 12 iulie, #meteo iulie ploi, #furtuni iulie, #canicula iulie , #meteo