Meteo: Zi mohorata, cu ploi in aproape toata tara. Cand isi revine vremea

Marti, 09 Mai 2017, ora 08:00
5816 citiri
Meteo: Zi mohorata, cu ploi in aproape toata tara. Cand isi revine vremea
Foto: Arhiva Pixabay

Ziua de marti nu se va deosebi prea mult de prima zi a saptamanii. Va fi mohorata si va ploua in aproape toata tara. La fel va fi si miercuri, insa de joi lucrurile se schimba.

Ploile vor ocoli doar sud-vestul tarii, in rest putand fi insotite inclusiv de descarcari electrice. De altfel, pana marti noapte este in vigoare o informare meteo de vreme rea.

Pana la ora 23:00, vor fi perioade de timp in care instabilitatea atmosferica va fi accentuata, manifestandu-se prin averse ce pot avea caracter torential, insotite de descarcari electrice si intensificari ale vantului cu aspect de vijelie. Pe arii restranse vor fi caderi de grindina, anunta meteorologii.

In zonele de deal si de munte, dar si in sudul, estul si centrul tarii, cantitatile de apa vor depasi local 15-20 de litri pe metru patrat, iar izolat 40-50 de litri pe metru patrat, precizeaza ANM.

De asemenea, in noaptea de marti spre miercuri si in cursul zilei de miercuri, vremea va deveni rece, temporar va ploua in jumatatea de sud-est a tarii, iar la munte precipitatiile vor fi mixte. Dimineata vor fi conditii de formare a brumei.

In ceea ce priveste temperaturile de marti, acestea vor fi cele mai mari in Crisana, unde sunt anuntate maxime de 23 de grade Celsius. Urmeaza Oltenia, cu o maxima de 20 de grade, iar in restul tarii temperaturile vor fi cuprinse intre cel mult 15 - 19 grade.

In Bucuresti, cerul va fi temporar noros, va ploua in averse si vor fi descarcari electrice. Meteorologii anunta o maxima de 16 grade.

Iata temperaturile maxime de marti in cateva orase ale tarii:

Bucuresti: 16 grade Celsius

Arad: 16 grade Celsius

Botosani: 12 grade Celsius

Cluj-Napoca: 15 grade Celsius

Craiova: 16 grade Celsius

Constanta: 17 grade Celsius

Iasi: 15 grade Celsius

Ramnicu Valcea: 16 grade Celsius

Sibiu: 15 grade Celsius

Sulina: 16 grade Celsius

Miercuri, se limpezeste cerul in jumatatea de vest a tarii, unde ploile se opresc si iese soarele.

Se va raci insa in toata tara, temperaturile ajungand, in nord, pana la cel mult 14 grade Celsius. Cel mai cald va fi in Oltenia, unde meteorologii anunta o maxima de 18 grade Celsius.

In Capitala, cerul va fi temporar noros si va ploua slab, iar maxima va fi de 11 grade.

Iata temperaturile maxime de miercuri in cateva orase ale tarii:

Bucuresti: 11 grade Celsius

Arad: 14 grade Celsius

Botosani: 12 grade Celsius

Cluj-Napoca: 14 grade Celsius

Craiova: 15 grade Celsius

Constanta: 14 grade Celsius

Iasi: 14 grade Celsius

Ramnicu Valcea: 13 grade Celsius

Sibiu: 13 grade Celsius

Sulina: 14 grade Celsius

De joi, se incalzeste iar, iar maximele ajung, in mai multe zone ale tarii, la 23 de grade Celsius. Ploile se retrag din majoritatea regiunilor, grupandu-se in Moldova.

Iata cum va fi vremea pana pe 21 mai.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#meteo marti 9 mai, #ploi mai, #vreme mai, #temperaturi mai, #incalzire mai , #meteo