Meteorologii avertizeaza ca Romania va fi lovita de un ciclon stationar

Luni, 30 Iulie 2018, ora 21:31
14523 citiri
Meteorologii avertizeaza ca Romania va fi lovita de un ciclon stationar
Foto: Arhiva Ziare.com

Prognoza meteorologilor pentru urmatoarele zile nu este deloc optimista, fiind prevazute ploi torentioale, grindina si instabilitate atmsoferica accentuata. Meteorologii avertizeaza ca tara noastra va fi lovita de un ciclon stationar.

Cea mai afectata regiune va fi Dobrogea, unde sunt asteptate ploi puternice in intervale scurte de timp, potrivit Adevarul.

"S-a instalat un ciclon la Marea Neagra, o zona ciclonica care afecteaza tot sud-estul Europei. Se manifesta prin averse cu caracter torential, vant puternic, conditii de grindina. Este o linie de instabilitate care aduce fenomene mai violente decat in mod normal, cantitati importante de apa in intervale scurte.

Este un ciclon stationar, fenomenele vor afecta sud-estul Romaniei si zona Dobrogei, dar fenomene de instabilitate vor ramane pana la sfarstitul lunii", a explicat meteorologul Alina Serban.

In acest context, amintim ca meteorologii au emis, luni dupa amiaza, o noua avertizare de tip cod galben de ploi valabila pentru urmatoarele zile.

Aceasta a intrat in vigoare, luni, la ora 21:00, fiind valabila pana miercuri la ora 09:00, conform Administratiei Nationale de Meteorologie.

In intervalul mentionat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata in nordul Moldovei, local in Transilvania si Oltenia, in zona Carpatilor Orientali si Meridionali, precum si in zona Muntilor Banatului.

Iata aici mai multe detalii: Noua avertizare de la meteorologi: Cod galben de ploi pana miercuri

Vânt puternic și ploi până vineri seară. În ce regiuni au anunțat meteorologii cod galben
Vânt puternic și ploi până vineri seară. În ce regiuni au anunțat meteorologii cod galben
ANM anunţă vânt puternic şi ploi, în cea mai mare parte a teritoriului ţării, până vineri seară, 29 martie, fiind emise şi două avertizări cod galben. În zonele montane, rafalele...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#ciclon stationar Romania, #vreme Romania, #ploi Romania, #meteo Romania , #meteo
Comentarii
S
Stan
rank 1
Ei, nimic nou, ciclonul sta de vreun an si ceva,...