Ne topim si vara aceasta. Prognoza meteo pana in septembrie

Marti, 02 Iulie 2013, ora 12:23

   

Ne topim si vara aceasta. Prognoza meteo pana in septembrie
Ne asteapta o vara caniculara, cu putine ploi, anunta Administratia Nationala de Meteorologie (ANM). Romanii din majoritatea regiunilor tarii vor suferi din nou de caldura.

In luna iulie, temperatura aerului va avea valori peste mediile climatologice in cea mai mare parte a tarii, exceptand regiunile centrale si nordice, unde valorile termice se vor apropia de normalul perioadei.

Totodata, cantitatile lunare de precipitatii vor inregistra valori sub normele climatologice pe aproape intreg teritoriul tarii.

Nici august nu va fi mai racoroasa. Meteorologii anunta temperaturile medii lunare ale aerului peste normele climatologice in aproape toate regiunile tarii, iar local in centrul si nordul tarii vor fi posibile valori termice apropiate de mediile multianuale.

Cantitatile lunare de precipitatii se vor apropia de mediile obisnuite in regiunile nordice, dar se vor situa sub normal in restul teritoriului.

Prima luna de toamna se mentine calduroasa. In septembrie, temperatura aerului va fi apropiata de normalul perioadei in majoritatea regiunilor, exceptand sud-estul tarii, unde se vor inregistra valori ce vor depasi mediile climatologice.

De asemenea, cantitatile lunare de precipitatii vor avea o tendinta de usor deficit in majoritatea regiunilor tarii.

D.T.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de7527 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
D ILIU
rank 4
Dupa ploi cu aspect de muson, seceta si canicula!
Ca la noi, la nimeni! Sau, la noi, la fel de rau ca si in Amerika!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor