Nu scapam de ger in perioada urmatoare - progonoza meteo pe doua saptamani

Luni, 14 Ianuarie 2019, ora 16:25
5082 citiri
Nu scapam de ger in perioada urmatoare - progonoza meteo pe doua saptamani
Foto: Arhiva Ziare.com

Vremea va fi schimbatoare pana la sfarsitul lunii ianuarie, insa asta nu inseamna ca scapam de ger.

Zilele vor fi friguroase, iar in timpul noptii temperaturile se vor mentine, in general, sub 0 grade, conform prognozei meteorologilor valabila pentru perioada 14-27 ianuarie.

Banat

De la o maxima de 4 grade in prima zi a intervalului, pe 15 ianuarie mercurul nu va trece de cifra 0 in termometre. Spre finalul primei saptamani, pe 17 si 18 ianuarie, maxima va ajunge chiar si la 7 grade. Incepand din 19 ianuarie, temperaturile vor scadea din nou. In perioada 21-23 ianuarie vor fi maxim 1...2 grade, dupa care va urma iar o usoara crestere, dar nu mai mult de 4 grade Celsius.

Noaptea, vor fi sub 0 grade pe toata durata de prognoza, cele mai reci nopti fiind cele din 15 si 16 ianurie, cand se anunta -6 grade.

Precipitatii, in general slabe cantitativ, vor fi zilnic.

Crisana

Temperatura va fi in scadere in primele zile, ajungand pe 15 ianuarie pana spre -1...0 grade, apoi va creste treptat spre 6 grade, in zilele de 17 si 18 ianuarie. Incepand din 19 ianuarie, valorile termice diurne vor scadea din nou, de la medii de 4 grade spre o medie de 0...1 grad in perioada 21 - 23 ianuarie, dupa care va urma o usoara crestere, spre 4 grade.

Noaptea vor fi sub 0 grade pe toata durata de prognoza, cele mai reci nopti fiind cele din 15 si 16 ianuarie, cand media se va situa in jurul valorii de -6 grade.

Zilnic se anunta precipitatii, in general slabe cantitativ.

Transilvania

Pe 15 ianuarie se vor inregistra -4 grade, caracterizand o vreme rece, apoi temperatura va creste spre 4 grade, pe 17 si 18 ianuarie. Pe 19 ianuarie vor fi 2 grade si apoi se va ajunge la -2...-1 grad in perioada 21 - 23 ianuarie, dupa care va urma o usoara crestere, spre 2 grade.

Noaptea va fi destul de frig, inregistrandu-se intre -8 si -2 grade, exceptand noaptea de 16 ianuarie, cand se anunta -10 grade.

Precipitatii, slabe cantitativ, se vor semnala aproape zilnic.

Maramures

De la 2 grade luni, temperatura o sa scada marti pana spre -4 grade, caracterizand o vreme rece, apoi va creste spre 4 grade in zilele de 17 si 18 ianuarie. Incepand din 19 ianuarie, se raceste usor, de la 2 grade la -1...0 grade in perioada 21 - 23 ianuarie, dupa care va urma o usoara crestere, spre 2 grade.

Minimele vor fi intre -6 si -2 grade, exceptand noptile de 15 si 16 ianuarie, care vor fi cele mai reci, cu o medie in jurul a -8 grade, dar si noaptea de 18 ianuarie, "cea mai calduroasa", cand valorile termice minime vor tinde spre medii de 0 grade.

Se anunta ninsori moderate cantitativ in primele zile si apoi slabe.

Moldova

Si aici temperatura va fi oscilanta si pe 15 ianuarie o sa scada pana spre -1 grad, apoi va creste spre 5 grade pe 18 ianuarie. In intervalul 19-22 ianuarie temperatura scade pana la -2 grade, iar apoi mercurul din termometre urca spre 1...2 grade.

Noaptea vor fi sub 0 grade pe toata durata de prognoza, cele mai reci dimineti fiind cele din 16 si 23 ianuarie, cand media valorilor termice minime va fi de -7...-6 grade.

Precipitatii, slabe cantitativ, vor fi mai mult in cea de-a doua saptamana de prognoza.

Dobrogea

Media maximelor va scadea pe 15 ianuarie, pana spre 1 grad, apoi va creste treptat spre 9 grade, pe 18 ianuarie. In intervalul 19-22 ianuarie se anunta in jur de 3 grade, iar apoi pana la finalul perioadei de prognoza vor fi 6...7 grade.

Noaptea vor fi sub 2 grade pe toata durata de prognoza, cele mai reci dimineti fiind cele din 16 si 23 ianuarie, cand media valorilor termice minime va fi in jur de -4 grade.

Precipitatii in general slabe cantitativ se vor semnala cu caracter temporar indeosebi in a doua saptamana.

Muntenia

Dupa cateva grade luni, pe 15 ianuarie vor fi 0 grade, apoi temperatura va creste spre 7 grade, pe 18 ianuarie. In intervalul 19-22 ianuarie temperatura o sa scada pana la 1 grad, iar ulterior, pana la finalul celor doua saptamani, se estimeaza o crestere, spre 4...5 grade.

Noaptea vor fi sub 0 grade pe toata durata de prognoza, cele mai reci dimineti fiind cele din 16 si 23 ianuarie, cand media valorilor termice minime va fi in jur de -6 grade.

Precipitatii slabe cantitativ si cu caracter temporar vor fi, mai ales, in cea de-a doua saptamana.

Oltenia

In aceasta regiune, media maximelor va scadea pe 15 ianuarie pana spre 0 grade, apoi va creste spre 7 grade pe 17 si 18 ianuarie. In intervalul 19-22 ianuarie meteorologii anunta 1...2 grade, iar ulterior, pana la finalul celor doua saptamani, se prognozeaza 3...4 grade.

Pe timpul noptii vor fi sub 0 grade pe toata durata de prognoza, cele mai reci dimineti fiind cele din 16 si 23 ianuarie, cand media valorilor termice minime va fi de -7...-6 grade.

Precipitatii slabe cantitativ si cu caracter temporar vor fi mai mult in cea de-a doua saptamana.

La munte

La munte vor fi temperaturi sub pragul de inghet. Astfel, media maximelor va scadea pe 15 ianuarie, pana spre -11 grade, apoi va creste spre -1...0 grade, in zilele de 17 si 18 ianuarie. De pe 19 ianuarie, valorile termice din timpul zilei vor scadea treptat spre o medie de -5 grade in perioada 21 - 23 ianuarie, dupa care va urma o usoara crestere spre -2 grade.

Noaptea vor fi intre -10 si -5 grade, exceptand noptile de 15 si 16 ianuarie, care vor fi cele mai reci, mercurul din termometre indicand -13..-12 grade.

Vor fi ninsori moderate si local insemnate cantitativ in primele zile. In restul intervalului de doua saptamani, se vor semnala zilnic precipitatii in general slabe, predominant ninsori.

A.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#prognoza meteo doua saptamani, #prognoza meteo ianuarie , #meteo