Nu scapam de ploi si vreme instabila - prognoza pe urmatoarele doua saptamani

Luni, 02 Iunie 2014, ora 15:44
3343 citiri
Nu scapam de ploi si vreme instabila - prognoza pe urmatoarele doua saptamani
Foto: fiftyisthenew.com

In urmatoarele doua saptamani, vremea va fi in general instabila, maximele urcand treptat catre 28 de grade. Nu scapam de ploi, ne mai avertizeaza meteorologii.

Acestea sunt estimarile realizate de Centrul european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia.

BANAT

In aceasta regiune, vremea se va incalzi treptat, maximele urcand la sfarsitul acestei saptamani pana spre 27...28 de grade, dupa care tendinta va fi de scadere usoara a temperaturilor, spre valori caracteristice perioadei.

In cursul dupa-amiezelor sunt asteptate ploi, mai ales sub forma de averse, acestea urmand sa fie insemnate cantitativ si pe arii mai extinse dupa data de 6 iunie.

CRISANA

Primele zile vor fi mai reci, sub valorile normale ale acestei perioade, dupa care vor creste treptat, de la 20 la 28 de grade Celsius, pana in data de 9 iunie, iar ulterior vor scadea usor.

Ploile vor fi in general slabe cantitativ si se vor semnala la nivel local.

TRANSILVANIA

Vremea va fi racoroasa in primele zile ale intervalului, apoi va intra intr-un proces de incalzire treptata pana in data de 10 iunie. In aceste conditii, mediile valorilor diurne vor inregistra o crestere de la 18 grade pana spre 26 de grade, cu tendinta de usoara scadere spre sfarsitul intervalului.

Ploile vor fi prezente in cea mai mare parte a intervalului si a regiunii, cu frecventa mai mare in cursul dupa-amiezelor si vor fi mai insemnate cantitativ dupa data de 6 iunie.

MARAMURES

Vremea va intra intr-un proces de incalzire treptata in prima saptamana, devenind usor mai calda decat in mod normal, iar in a doua saptamana se va raci usor. Mediile valorilor termice diurne vor porni de la 18-19 grade si vor atinge un maxim de 26-27 de grade.

Ploile vor fi in general slabe cantitativ, dar isi vor face aparitia aproape in fiecare dupa-amiaza.

MOLDOVA

La inceputul intervalului se vor inregistra medii ale temperaturilor de 20-22 de grade ziua. Apoi regimul termic va marca o crestere pana spre finalul primei saptamani de prognoza, iar in a doua saptamana se va mentine in general constant. In jurul datei de 07 iunie, in aceasta zona maximele vor atinge 28 de grade Celsius.

Probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse si mai insemnate cantitativ va creste in intervalul 07-12 iunie, in rest acestea fiind de asteptat doar pe arii restranse si in general slabe cantitativ.

DOBROGEA

Vremea va fi racoroasa in primele zile, cand maximele vor inregistra cel mult 20-22 de grade, apoi se va incalzi usor pana in 06-07 iunie, cand vor fi 25-26 de grade.

Ploile vor fi in general sub forma de aversa si se vor semnala mai ales in cursul dupa-amiezelor. Izolat, indeosebi in intervalul 07-12 iunie, se pot cumula cantitati mai insemnate de apa.

MUNTENIA

Mediile valorilor diurne vor porni de la 22-23 de grade, marcand apoi o crestere de 5-7 grade pe parcursul primei saptamani. Regimul termic va fi stationar si apropiat de cel normal pentru aceasta perioada in partea a doua a intervalului de prognoza, cand vor fi maxime de 26-28 de grade.

Gradul de instabilitate se mentine ridicat, astfel incat vor fi averse in fiecare dupa-amiaza, pe arii mai extinse si mai insemnate cantitativ in intervalul 07-12 iunie.

OLTENIA

Primele zile din interval vor fi caracterizate de o vreme racoroasa, cu valori medii maxime de 20- 22 de grade. Treptat, acestea vor creste, astfel incat in zilele de 07 si 08 iunie se vor atinge 27-28 de grade, iar in a doua parte a intervalului vor mai cobori usor, spre 25-26 de grade, valori normale pentru aceasta perioada.

Probabilitatea aparitiei averselor va fi mai ridicata in cursul dupa-amiezelor, posibil mai insemnate cantitativ dupa data de 08 iunie.

LA MUNTE

Regimul termic, atat ziua cat si noaptea, va fi in crestere usoara in prima saptamana, apoi se va mentine stationar. In aceste conditii, mediile temperaturilor maxime vor fi de 10-12 grade in primele zile din interval si vor atinge 18-19 grade in jurul datei de 08 iunie.

Vremea se va mentine instabila, cu ploi in averse, ce se vor semnala in mod deosebit dupa-amiaza. Izolat, acestea vor putea fi mai insemnate cantitativ.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#vreme iunie, #meteo doua saptamani iunie , #meteo