Ploaie, ploaie, cand scapam de tine? - prognoza meteo pe doua saptamani

Luni, 17 Octombrie 2016, ora 16:06
7041 citiri
Ploaie, ploaie, cand scapam de tine? - prognoza meteo pe doua saptamani
Foto: Arhiva Ziare.com

In unele zone din tara se va incalzi in urmatoarele doua saptamani, in timp ce in altele va fi mai frig fata de temperaturile normale pentru aceasta perioada, potrivit prognozei meteorologilor emisa de ANM pentru perioada 17-30 octombrie. La munte se anunta lapovita si ninsori.

Banat

Primele trei zile vor fi mai racoroase fata de normalul perioadei. De pe 20 octombrie se va incalzi usor, iar intre 23 si 25 octombrie temperaturile vor creste mai mult. In prima saptamana de prognoza va ploua, chiar mai mult intre 20 si 22 octombrie, si apoi dupa 26 octombrie.

Crisana

Si in Crisana incepe sa se incalzeaza, mai mult intre 23 si 25 octombrie. Pe parcursul primei saptamani va ploua slab, dar intre 20 si 22 octombrie, pe spatii mici se vor inregistra si cantitati de apa insemnate. Se anunta mai multe averse in a doua saptamana, dupa 26 octombrie.

Transilvania

In prima saptamana, vremea va fi mai rece decat in mod normal, cu maxime ce vor fi cuprinse in medie intre 8 si 10 grade, dar de pe 20 octombrie se va incalzi, temperaturile fiind apropiate de normalul perioadei.

Intre 20 si 24 octombrie va ploua, chiar mai mult pe 21 octombrie, iar probabilitatea de ploi se va mentine ridicata si dupa 26 octombrie.

Maramures

Temperaturile maxime vor creste usor - de la 9-10 grade pana 12 grade -, iar in zilele de 23 si 24 octombrie vor fi 15 grade.

In perioada 20-22 octombrie va ploua, in unele locuri mai mult. Si in a doua saptamana vor fi averse.

Moldova

Meteorologii anunta temperaturi mici pentru aceasta perioada in Moldova. Incepand cu 20 octombrie si pana la sfarsitul primei saptamani, temperaturile vor mai creste usor, pana 12-13 grade. In a doua saptamana, se va raci, din nou, 9-10 grade.

Spre finalul primei saptamani va ploua, posibil moderat cantitativ pe 22 si 23 octombrie, iar temporar ploile vor aparea si pe parcursul celei de-a doua saptamani.

Dobrogea

Vremea va fi rece in primele doua zile (11 grade), intre 21 si 23 octombrie se va incalzi treptat pana la temperaturi normale pentru aceasta perioada (15-16 grade). Dupa 24 octombrie vremea se raceste din nou (12-14 grade).

In perioada 21-24 octombrie, dar trecator si dupa data de 26 octombrie, vor fi ploi in general slabe cantitativ.

Muntenia

In primele trei zile va fi mai frig decat in mod obisnuit (10 grade) ; de pe 20 octombrie si pana la sfarsitul primei saptamani se va incalzi (16 grade), iar in a doua saptamana de prognoza vor fi 12-14 grade.

Va ploua indeosebi in perioada 21-24 octombrie, dar temporar si dupa data de 26 octombrie.

Oltenia

La inceputul intervalului, vremea va fi mult mai rece decat in mod normal (9-10 grade), dar incepand de pe 10 octombrie se va incalzi, iar temperaturile se vor apropia de mediile climatologice ale perioadei (12-15 grade).

Va ploua pe 19 octombrie si in perioada 21-23 octombrie. Temporar ploile isi vor face aparitia si pe parcursul celei de-a doua saptamani de prognoza.

La munte

In primele zile, vremea va fi rece (2-4 grade) si cu minime negative de -3...-2 grade, dar de pe 10 octombrie, se va incalzi, temperaturile ajungand la 6 grade ziua si 0 grade noaptea.

In perioada 20 - 24 octombrie, dar si dupa data de 26 octombrie temporar vor fi precipitatii, sub forma de ploaie, iar mai ales pe crestele inalte, si sub forma de lapovita si ninsoare.

A.G.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#prognoza meteo octombrie, #vremea octombrie, #meteo octombrie , #meteo