Ploi, dar si temperaturi de vara in urmatoarele 2 saptamani - Cum va fi vremea in minivacanta de Rusalii

Luni, 22 Mai 2017, ora 16:53
6524 citiri
Ploi, dar si temperaturi de vara in urmatoarele 2 saptamani - Cum va fi vremea in minivacanta de Rusalii
Foto: Arhiva Pixabay

Instabilitatea atmosferica din ultimele zile se mentine si saptamana aceasta, mai ales in a doua parte. Sunt anuntate ploi si o racorire incepand de joi si pana in weekend.

Saptamana care vine, insa, temperaturile vor urca pana aproape de 30 de grade. Vor fi temperaturi de vara, peste normalul acestei perioade, inclusiv in weekend, primul care se anunta frumos, dupa multa vreme.

Amintim ca bugetarii au vacanta de 5 zile de Rusalii de pe 1 pe 5 iunie, asa ca sa vedem si cum va fi vremea pana atunci.

In Banat, pana miercuri temperaturile vor fi in jurul a 24 de grade Celsius, dupa care vor scadea cu circa 4 grade. De duminica, se incalzeste, iar in primele zile ale lunii iunie se va ajunge la o medie a temperaturilor de 28 - 29 de grade, mai mult decat ar fi normal in aceasta perioada.

Vor fi averse aproape in fiecare zi, in urmatoarele doua saptamani, dar pe arii mai extinse si mai intese vor cadea in perioada 24 - 26 mai.

In Crisana, vremea va fi placuta pana joi, 25 mai, cu temperaturi de aproximativ 24 de grade Celsius. Urmeaza o racire de 4 - 5 grade, dupa care se incalzeste din nou. La inceput de iunie, temperaturile pot chiar sa depaseasca 27 de grade Celsius.

In ceea ce priveste precipitatiile, acestea vor cadea mai ales in prima saptamana, iar in intervalul 24 - 26 mai vor fi mai insemnate cantitativ.

In Transilvania, de la 22 de grade, cat se vor inregistra marti si miercuri, temperaturile vor cobori la 17 grade, valori anuntate de meteorologi pentru joi si vineri. In a doua saptamana se incalzeste insa si aici si se va ajunge la temperaturi de 26 - 27, in medie.

E posibil sa ploua in fiecare zi, insa mai mult in perioada 24 - 28 mai.

In Maramures, primele zile din prognoza sunt placute, cu temperaturi de 23 de grade Celsius. Apoi, din 25 mai, se raceste si aici, iar temperaturile coboara pana la 18 grade Celsius. Urmeaza si aici o incalzire, care va aduce temperaturi de 26 de grade, dupa 1 iunie.

Ploi mai insemnate cantitativ sunt asteptate in intervalul 24 - 27 mai. Nu este exclus insa sa cada precipitatii zilnic.

Temperaturile vor fi cuprinse, in zona Moldovei, intre 20 - 23 de grade in urmatoarele zile, urmand ca de joi si pana duminica sa se racoreasca pana la 18 - 19 grade. Din prima zi a saptamanii urmatoare se va incalzi, iar temperaturile vor urca, treptat, si pana la 28 de grade.

Sunt asteptate ploi mai ales in perioada 24 - 28 mai.

In Dobrogea, in prima saptamana, temperaturile sunt in jurul a 20 de grade Celsius. Din 29 mai, se incalzeste, insa nu se vor depasi 25 de grade.

Meteorologii anunta ploi insemnate cantitativ pentru intervalul 25 - 29 mai. In rest, vor fi doar ploi trecatoare, pe arii restranse si doar dupa-amiaza.

In zona Munteniei, pana joi vor fi 22 - 24 de grade. Apoi, se raceste pana duminica, temperaturile coborand la 20 - 21 de grade. In a doua saptamana, se incalzeste serios, iar temperaturile vor ajunge pana la 28 - 29 de grade.

Ploi sunt anuntate pentru prima saptamana, mai ales de joi pana duminica.

In Oltenia, temperaturile oscileaza intre 22 - 24 de grade pana sambata. De duminica se incalzeste, iar la sfarsitul saptamanii urmatoare se va ajunge la temperaturi de 28 - 29 de grade.

Cat despre ploi, acestea pot cadea in fiecare zi in perioada 22 - 30 mai.

La munte, zilele urmatoare, temperaturile vor fi cuprinse intre 13 - 15 grade. De joi, se raceste, iar meteorologii anunta ca nu se vor mai depasi 9 grade Celsius. In saptamana care vine se incalzeste si aici, temperaturile ajungand la 17 - 18 grade.

Instabilitatea atmosferica se va mentine accentuata in urmatoarele doua saptamani. Ploi mai importante vor cadea insa in intervalul 24 - 28 mai.

Citeste si cum va fi aceasta vara: prognoza meteo din iunie pana in august

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#meteo doua saptamani, #meteo sfarsit mai, #meteo inceput iunie, #vremea iunie 2017, #ploi mai iunie, #ploi sfarsit mai , #meteo