Ploi multe si vreme in racire - vezi prognoza meteo pe urmatoarele doua saptamani

Luni, 27 Aprilie 2015, ora 13:57
7298 citiri
Ploi multe si vreme in racire - vezi prognoza meteo pe urmatoarele doua saptamani

Daca luni si marti vremea va fi calda in aproape toata tara, de miercuri se raceste. Potrivit prognozei meteo pe doua saptamani realizata de INMH, pana la finalul saptamanii vom avea parte de vreme rece si precipitatii. Saptamana viitoare se mai incalzeste dar de ploi nu scapam.

BANAT

La inceputul primei saptamani valorile termice vor scadea accentuat, de la maxime in data de 27 aprilie, de 24...25 de grade si minime de 10...12 grade, pana la 11...12 grade pe parcursul zilei de miercuri, 29 aprilie, si in jur de 4 grade joi dimineata. Apoi temperaturile vor creste usor si se vor apropia de mediile climatologice specifice perioadei. Astfel, maximele vor oscila intre 17 si 22 de grade. Vor fi posibile ploi aproape zilnic, pe tot parcursul intervalului de prognoza.

CRISANA

Intre 29 aprilie - 3 mai vremea va fi mai rece decat in mod obisnuit, cu maxime intre 10 si 18 grade (cele mai scazute valori urmand a se inregistra pe 29 aprilie). Apoi, pana la mijlocul celei de-a doua saptamani de prognoza, vremea va intra intr-un proces de incalzire treptata, maximele tinzand spre 22 de grade. Din 7 mai si pana la sfarsitul intervalului, vremea se va raci, iar valorile termice medii se vor situa usor sub cele normale in aceasta perioada. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata aproape in fiecare zi, pana la sfarsitul intervalului.

TRANSILVANIA

In prima saptamana de prognoza, cele mai ridicate valori sunt de asteptat pe 27 si 28 aprilie, cand vor fi, in medie, maxime de 20...22 de grade, dar si pe 1 mai, cand se vor inregistra in jur de 19 grade. Pe 29 aprilie, cea mai rece zi din interval, maximele vor fi de doar 11...12 grade. Ulterior, vremea va intra intr-un proces de incalzire, iar valorile termice se vor situa in jurul celor normale in aceasta perioada.

MARAMURES

Vremea va fi calda in primele doua zile de prognoza, insa, in 29 aprilie, valorile termice vor scadea accentuat, cu peste 10 grade, ajungand la maxime in timpul zilei de 10...11 grade. Apoi temperaturile vor creste usor, astfel ca, pe 1 mai, se vor inregistra 17...18 grade ziua si 5...6 grade noaptea. Din 2 mai si pana la sfarsitul intervalului, vor fi oscilatii usoare de la o zi la alta, dar valorile termice, atat cele diurne, cat si cele nocturne, se vor apropia de mediile climatologice specifice perioadei.

MOLDOVA

Pana la sfarsitul lunii aprilie, vremea se va raci accentuat, astfel incat maximele termice vor scadea pana la 15 grade in 29 si 30 aprilie. Apoi se vor incadra intre 16 si 20 de grade, cu valorile cele mai ridicate in zilele de 1, 5 si 6 mai. Vor fi posibile ploi in tot intervalul de prognoza, dar cu o probabilitate mai mica in 27 si 30 aprilie, respectiv 1 mai.

DOBROGEA

In perioada 30 aprilie - 4 mai vremea va fi mai rece decat in mod obisnuit, cu maxime de 16...17 grade si minime de 7...9 grade. In rest intervalului, valorile termice medii vor fi apropiate de cele climatologic normale, cu maxime ce se vor situa in jurul valorii de 18 grade si minime intre 9...11 grade. Probabilitatea pentru aparitia temporara a ploilor slabe va fi mai ridicata in intervalele 28-30 aprilie si 2-8 mai.

MUNTENIA

Vremea va fi deosebit de calda in primele doua zile de prognoza. Insa in 29 si 30 aprilie, valorile termice vor scadea, ajungand la maxime de 17...18 grade si minime nocturne in jurul valorii de 6 grade. Din 1 mai si pana la sfarsitul intervalului vor fi oscilatii usoare de la o zi la alta. Prin urmare, maximele se vor incadra, in medie regionala, intre 18 si 22 de grade, iar minimele intre 7 si 10 grade. Aproape zilnic vor fi posibile ploi, care vor avea si caracter de aversa si izolat pot fi mai insemnate cantitativ, cu precadere in 28-29 aprilie.

OLTENIA

La inceputul primei saptamani, valorile termice vor scadea accentuat, de la maxime de 24 de grade si minime de 10...11 grade in data de 27 aprilie, pana la 15 grade, miercuri, 29 aprilie, si in jur de 5 grade in timpul diminetii de joi, 30 aprilie. Apoi, desi valorile termice vor marca o crestere treptata, se vor mentine, in general, usor sub cele normale in aceasta perioada. Astfel, maximele se vor incadra intre 17 grade in zilele de 30 aprilie si 2 mai si 23 de grade in data de 6 mai.

Vor fi posibile ploi slabe in aproape tot intervalul de prognoza.

LA MUNTE

Debutul intervalului de prognoza va fi caracterizat de o scadere accentuata a valorilor termice, de la temperaturi maxime, in medie de 13...14 grade si minime de 5...6 grade, pana la 6...7 grade pe 29 si 30 aprilie si aproximativ -2 grade in dimineata zilei de joi, 30 aprilie. Pana spre inceputul saptamanii viitoare, regimul termic va avea variatii de la o zi la alta, iar la jumatatea celei de-a doua saptamani a intervalului de prognoza va deveni apropiat de cel inregistrat in primele zile. Se vor semnala precipitatii aproape in fiecare zi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#prognoza meteo doua saptamani, #vremea doua saptamani , #meteo