Prognoza meteo pe 2 saptamani: Racoare si ploi in weekendul prelungit de Sfanta Maria

Luni, 08 August 2016, ora 14:17
16032 citiri
Prognoza meteo pe 2 saptamani: Racoare si ploi in weekendul prelungit de Sfanta Maria
Foto: Arhiva Ziare.com

Meteorologii anunta ca in urmatoarele doua saptamani vom avea parte de putina racoare si cateva ploi, dar in cele mai multe zile va fi destul de cald.

Banat

In urmatoarele trei zile se va incalzi, pana la 31 de grade, iar apoi va urma o racire a vremii, in intervalul 11-13 august (pana la maxime de 22-23 de grade). Ulterior, temperatura va creste usor, ajungand la 28-30 de grade. Se anunta ploi intre 10 si 12 august.

Crisana

In primele zile din intervalul prognozat se va incalzi (29-30 de grade), dar de pe 11-12 august urmeaza o racire a vremii (pana la 22 de grade). Instabilitatea atmosferica va fi accentuata intre 12 si 14 august, cand vor fi averse pe arii extinse si izolat se vor cumula cantitati de apa mai importante.

Transilvania

Si aici se va incalzi in primele zile si apoi se va raci vremea (pana la maxime de 21-22 de grade), dar spre sfarsitul intervalului vor creste iarasi temperaturile (26-27 de grade).

Averse pe arii relativ extinse se vor semnala pe 11 si 12 august, cand se pot inregistra si cantitati de apa mai importante, iar in restul intervalului de prognoza probabilitatea pentru ploi slabe, trecatoare va fi in general redusa.

Maramures

In primele zile se anunta in jur de 26 de grade si apoi se va incalzi pana la 29 de grade pe 10 august. Intre 11 si 13 august vor fi maxime in jur de 21-22 de grade. Spre weekend vremea se va incalzi din nou, iar a doua saptamana de prognoza va avea un regim termic relativ constant, 26-27 de grade.

Meteorologii anunta ca instabilitatea atmosferica va fi accentuata intre 10 si 12 august, cand vor fi averse pe arii extinse, izolat mai insemnate cantitativ.

Moldova

Temperaturile din primele doua zile vor fi normale pentru aceasta perioada (28-30 de grade). Pe 10 august se incalzeste (32 de grade), dar de pe 11 august vremea se va racori semnificativ, astfel ca pana sambata, 13 august, se vor inregistra temperaturi sub cele climatologic specifice pentru aceasta perioada (24-25 de grade).

Pe 11 si 12 august vor fi averse si descarcari electrice, iar izolat se vor cumula cantitati de apa mai insemnate.

Dobrogea

In primele zile, se anunta temperaturi normale pentru aceasta luna (29-30 de grade) si va fi mai cald pe 10 si 11 august (31-32 de grade). In intervalul 12 - 14 august vremea se va racori (26-28 de grade). Pe parcursul celei de-a doua saptamani de prognoza, variatiile termice de la o zi la alta vor fi nesemnificative. Ploi pe arii restranse, in general slabe cantitativ, sunt prognozate pentru datele de 12 si 13 august.

Muntenia

Pe 8 si 9 august, temperatura va fi normala pentru aceasta perioada (30-32 de grade). Se va incalzi pe 10 si 11 august (33-35 de grade), dar intre 12 si 14 august se va racori semnificativ, inregistrandu-se valorii medii diurne de 26-28 de grade si nocturne de la 18 grade.

La inceputul celei de-a doua saptamani va avea loc o usoara crestere a temperaturilor (30 de grade). Instabilitatea atmosferica va fi mai accentuata pe 11 si 12 august, cand local vor fi averse, izolat posibil mai insemnate cantitativ.

Oltenia

In primele zile temperaturile vor fi normale pentru aceasta perioada (29-30 de grade). Pe 10 august se va incalzi (32 de grade), iar apoi vremea se va racori semnificativ, 13 august urmand sa fie 25-26 de grade.

Pe 11 si 12 august, la nivel local se vor semnala averse, posibil izolat mai insemnate cantitativ, iar in restul intervalului de prognoza probabilitatea de aparitie a ploilor slabe, de scurta durata, va fi foarte redusa.

La munte

In primele trei zile ale intervalului, vor fi temperaturi normale, 18-20 de grade. Se va raci in perioada 11-13 august, dar apoi vremea se va incalzi usor. In prima saptamana de prognoza zilnic vor fi averse, dar pe 11 si 12 august acestea se vor semnala pe arii mai extinse si vor fi, punctiform, importante cantitativ.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#meteo doua saptamani, #prognoza meteo august , #meteo
Comentarii
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
Titlul spune că se prezinta prognoza meteo pe două saptamani, dar