Prognoza meteo pe doua saptamani: Ceva ploaie si o racire accentuata

Luni, 07 Martie 2016, ora 13:25
5288 citiri
Prognoza meteo pe doua saptamani: Ceva ploaie si o racire accentuata
Foto: Ziare.com

Administratia Nationala de Meteorologie a transmis, luni, prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani. Meteorologii anunta vreme frumoasa in primele zile si apoi o scadere a temperaturilor si averse in mai multe zone.

Banat

Meteorologii anunta vreme calda pentru prima parte a lunii martie, media regionala maxima fiind de 15 grade, iar minima de 5 grade. Apoi se va raci treptat, cel mai frig fiind intre 14 si 19 martie, cand vremea va fi mai rece decat in mod obisnuit, fiind 8-10 grade ziua si sub 0 grade noaptea.

Se anunta ploi in primele zile, dar si pe 9 si 10 martie. Apoi, ploile se vor semnala pe arii mai restranse si vor fi in general slabe cantitativ, dar trecator apar precipitatii mixte.

Crisana

In prima zi va fi mai cald decat in mod normal. Vor fi maxim 14 grade si minim 5-6 grade. Apoi se va raci semnificativ dupa 14 martie, fiind maxime de 6-9 grade si minime de -1 grad, astfel incat vremea va deveni mai rece decat in mod normal in aceasta perioada.

Va ploua pe 7 martie si in noaptea de luni spre marti. In rest, ploile vor fi in general slabe si cu o probabilitate mai mare de aparitie in jurul datei de 15 martie, cand trecator vor fi posibile si precipitatii mixte.

Prognoza meteo pana in luna mai: Primavara capricioasa, cu vreme calda, dar multe ploi

Transilvania

In primele doua zile vremea se va mentine calda pentru aceasta data, cu temperaturi maxime de 13-15 grade si minime de 3-5 grade. In intervalul 9 - 13 martie, valorile termice vor fi normale pentru aceasta perioada, 10 grade ziua si 0-2 grade noaptea.

Dupa data de 14 martie vremea va fi mai rece decat in mod obisnuit, inregistrandu-se 4-6 grade ziua si -4....-2 grade noaptea.

Temporar vor fi ploi intre 7 si 11 martie, iar pe 15 martie precipitatiile pot fi mixte.

Maramures

Pana pe 11 martie, valorile termice se vor mentine peste mediile multianuale, inregistrandu-se ziua 12-14 grade si 3-5 grade in timpul noptii. Apoi vremea se va raci, iar intre 15 si 20 martie va deveni rece pentru aceasta perioada, cu maxime in jurul valorii de 6 grade si minime la nivelul regiunii de -3...-2 grade.

Temporar vor fi ploi moderate cantitativ la inceputul intervalului, iar in jurul datei de 15 martie precipitatiile pot fi mixte. In restul intervalului probabilitatea de precipitatii slabe va fi mai redusa.

Moldova

In primele doua zile, vremea va fi mult mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada, media regionala a temperaturilor maxime fiind de 15-16 grade, iar a celor minime de 4-6 grade. Intre 9 si 14 martie, valorile diune se vor apropia de normalul perioadei, 8-10 grade, dar minimele vor fi de 3 grade.

Pentru a doua saptamana meteorologii anunta ca va fi mai frig fata de normalul acestei perioada, cu maxime de 6-8 grade si minime de -2 grade.

Temporar vor fi ploi, pe arii mai extinse si posibil insemnate cantitativ pe 10 si 11 martie. In rest, precipitatiile vor fi pe arii restranse, cu mentiunea ca, mai ales in nordul regiunii, dupa data de 15 martie, vor fi posibile precipitatii mixte.

Dobrogea

Inceputul primei saptamani prognozate va fi mai cald fata de normalul perioadei, cu temperaturi maxime de 14 grade si minime de 6-8 grade. Ulterior, dupa 10 martie se va raci, astfel incat, intre 15 si 19 martie, maximele diurne se vor situa usor sub normele climatologice si nu vor mai depasi 7-9 grade. Valorile minime vor fi tot in scadere, astfel incat dupa data de 17 martie vor fi 1-2 grade.

Va ploua in zilele de 10 si 11 martie si in jurul datei de 15 martie.

Meteo: Inceput de saptamana cu ploi si cu 21 de grade

Muntenia

Pentru primele doua zile, meteorologii anunta ca vremea va fi mult mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada a anului, cu maxime de 16-18 grade si minime de 6-8 grade. Intre 10 si 14 martie, valorile din timpul zilei se vor apropia de normele climatologice ale datei, atingand o medie de 10-11 grade, dar minimele din timpul noptii se vor mentine peste mediile multianuale, urmand a fi de 3-5 grade.

Dupa data de 15 martie va fi mai rece decat in mod obisnuit, cu temperaturi maxime de 8-10 grade si minime de 0 grade.

Vor fi ploi pe arii extinse in intervalul 9 - 11 martie, cand si cantitatile de apa vor fi mai importante. In restul intervalului precipitatiile, in general slabe, se vor semnala pe arii mai restranse.

Oltenia

In primele doua zile ale intervalului vremea va fi mult mai calda decat in mod obisnuit, cu maxime de 15-16 grade si minime in jurul valorii de 6 grade. In intervalul 10 - 14 martie, valorile diune se vor apropia de normalul perioadei, 10-11 grade, dar minimele se vor mentine peste mediile multianuale, urmand a fi de 3-5 grade. Dupa 15 martie vremea se va raci, fiind maxime de 8-9 grade si minime in jur de 0 grade.

Vor fi ploi pe arii extinse in cursul zilei 7 martie si in noaptea de 7 spre 8 martie, dar si in intervalul 9-11 martie, cand cantitatile de apa vor fi mai importante. In restul intervalului precipitatiile, in general slabe, se vor semnala pe arii mai restranse.

La munte

Si la munte va fi cald in primele doua zile ale intervalului, cu temperaturi maxime de 5-8 grade. Ulterior, vremea se va raci treptat, urmand sa devina mai rece decat in mod obisuit in aceasta perioada dupa data de 14 martie, cand se vor inregistra maxime preponderent negative, iar minimele vor cobori pana la valori medii de -8....-6 grade.

Temporar vor fi precipitatii in cea mai mare parte a intervalului, insa probabilitatea pentru cantitati mai insemnate va fi mai mare in cursul zilei 7 martie si in noaptea de 7 spre 8 martie, precum si intervalul 9-11 martie. Acestea vor fi mai ales sub forma de ploaie in primele zile ale intervalului, apoi vor fi si ninsori.

A.G.

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#meteo martie, #vremea martie, #prognoza meteo martie, #prognoza vreme martie , #meteo