Prognoza meteo pe doua saptamani: Cum va fi vremea de 1 mai

Luni, 24 Aprilie 2017, ora 18:12
6126 citiri
Prognoza meteo pe doua saptamani: Cum va fi vremea de 1 mai
Foto: Arhiva Ziare.com

Ultima saptamana de aprilie vine cu temperaturi mari, de pana la 23 de grade Celsius. Din pacate, catre sfarsitul lunii si pe 1 mai se face iar mai frig si in unele zone se intorc ploile. Dupa 1 mai, vremea se incalzeste din nou, iar temperaturile vor fi unele normale pentru aceasta perioada a anului.

Pentru Banat, meteorologii anunta vreme calda pana pe 27 aprilie, cu maxime de pana la 24 de grade Celsius. In intervalul 28 aprilie - 1 mai se raceste. Temperaturile vor ramane la circa 16 grade Celsius, iar noaptea nu vor fi mai mult de 7 grade.

In a doua saptamana de prognoza, vremea va fi tipica lunii mai, cu maxime de 18 - 22 de grade.

In ceea ce priveste precipitatiile, acestea vor incepe sa cada din 27 aprilie si vor fi insemnate pe 28 si 29 aprilie.

Si in Crisana se incalzeste pana pe 27 aprilie, iar maximele vor ajunge pana la 24 de grade Celsius. Se racoreste insa in intervalul 28 aprilie - 1 mai, cand maximele nu mai depasesc 15 grade.

Pentru a doua saptamana, meteorologii anunta temperaturi normale pentru inceputul de mai, cu temperaturi de 18 - 21 de grade.

Precipitatii vor cadea incepand din 27 aprilie, mai ales in averse. Din nou in 28 si 29 aprilie acestea vor fi insemnate.

In Transilvania, se incalzeste de asemenea pana pe 27 aprilie, temperaturile maxime urcand pana la 23 de grade, iar cele minime situandu-se la minus 2 grade, ceea ce favorizeaza formarea brumei.

Se raceste apoi, in intervalul 28 aprilie - 1 mai, cand temperaturile nu vor urca mai mult de 13 - 14 grade Celsius.

In a doua saptamana, vremea va fi una normala pentru aceasta perioada a anului, cu maxime de 18 - 21 de grade.

Ploi vor cadea incepand cu 27 aprilie si vor fi insemnate cantitativ in urmatoarele doua zile.

In Maramures va fi cald pana joi, cu temperaturi care ajung pana la 23 de grade. Apoi, se raceste si aici, inclusiv de 1 mai, cand temperaturile vor fi, in medie, cu circa cinci grade mai mici.

In a doua saptamana se incalzeste din nou, insa temperaturile se opresc la 21 de grade, anunta meteorologii.

Sunt anuntate ploi incepand cu 27 aprilie, acestea urmand sa fie pe arii extinse si importante cantitativ in 28 si 29 aprilie.

In Moldova, se incalzeste pana in 28 aprilie, iar temperaturile ajung pana la 22 de grade. Apoi, pana la 1 mai, inclusiv, se raceste, iar temperaturile anuntate de meteorologi vor fi cuprinse intre 15 - 18 grade Celsius.

In prima saptamana din mai temperaturile urca din nou pana la 21 de grade.

Si in aceasta regiune vin ploile de joi, acestea urmand sa fie puternice in 28 si 29 aprilie.

Si in Dobrogea se incalzeste pana joi, insa maximele se opresc la 17 grade. In intervalul 29 aprilie - 1 mai temperaturile scad cu un grad, doua, pentru ca apoi sa urce din nou pana la 19 grade Celsius.

In estul tarii ploile vin mai tarziu, in 29 aprilie, si vor fi mai slabe. Nu sunt excluse insa descarcarile electrice.

In Muntenia se incalzeste semnificativ pana in 28 aprilie, maximele ajungand pana la 23 de grade Celsius. Se raceste apoi, in perioada 29 aprilie - 1 mai, cand nu se vor mai depasi 18 grade Celsius.

Urmeaza o incalzire cu circa 4 grade, in intervalul 2 - 7 mai, cand se va ajunge la maxime de 21 de grade, considerate normale pentru aceasta perioada.

Sunt anuntate ploi din 27 aprilie, mai ales in averse. Acestea pot cadea zilnic, fiind insa mai insemnate in 28 si 29 aprilie, cand e posibil sa fie insotite de descarcari electrice.

In Oltenia, temperaturile cresc gradual pana in 27 aprilie, oprindu-se la 23 de grade. Apoi, scad din nou, pana la 16 - 17 grade, aceasta fiind si temperatura anuntata pentru 1 mai.

In intervalul 2 - 7 mai, temperaturile urca din nou pana la 22 de grade.

In ceea ce priveste ploile, acestea sunt anuntate din 27 aprilie si pot cadea zilnic. Insemnate cantitativ vor fi cele cazute in 28 si 29 aprilie, la fel ca in restul tarii.

La munte, se incalzeste de asemeni pana joi, de la 2 la 12 grade. Si aici se raceste in intervalul 28 aprilie - 1 mai, cand nu se vor mai depasi 9 grade Celsius. Apoi, temperaturile vor fi normale pentru inceputul de mai, ajungand pana la 11 grade.

Mai ales dupa 27 aprilie vor fi aproape zilnic conditii de precipitatii, predominant ploi la altitudini sub 1.500 de metri, pe arii extinse si importante cantitativ pe 28 si 29 aprilie.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#vrema 1 mai, #prognoza meteo doua saptamani, #meteo sfarsit aprilie, #vremea inceput mai, #meteo mai 2017 , #meteo