Prognoza meteo pe urmatoarele doua saptamani: Vezi cand si unde va ninge

Luni, 18 Martie 2013, ora 15:04
6222 citiri
Prognoza meteo pe urmatoarele doua saptamani: Vezi cand si unde va ninge
Foto: www.dreamstime.com

Administratia Nationala de Meteorologie a emis luni prognoza meteo pe ultimele doua saptamani ale lunii martie. Sunt prognozate temperaturile maxime, cele minime si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.

Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia.

BANAT

Dupa o prima zi rece, cu valori medii diurne de 8 grade Celsius, temperaturile maxime vor creste treptat pana la valori de 15 grade Celsius, in data de 20 martie, caracterizand o vreme usor mai calda. Incepand din data de 21 martie, vremea va intra intr-un proces de racire, pana in data de 24 martie, cand valorile medii diurne vor cobori pana la 6 grade Celsius. In perioada 25 - 31 martie, vremea va intra intr-un proces de incalzire, temperaturile maxime crescand spre 16 grade Celsius in ultimele zile ale intervalului.

In prima saptamana, temperaturile minime vor avea o evolutie oscilanta cu valori in medie cuprinse intre -1 si 4 grade Celsius. In intervalul 24 - 31 martie, acestea vor creste treptat, ajungand la 6 grade Celsius.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicata in cea mai mare parte a intervalului. Cantitati mai insemnate se vor cumula in zilele de 21 si 22 martie. Tot in data de 22 martie trecator precipitatiiile pot fi sub forma de lapovita.

CRISANA

Temperaturile medii diurne cresc treptat in primele trei zile, de la o valoare medie de 8 grade Celsius pana la 14 grade Celsius in data de 20 martie, apoi scad treptat pana la 6 grade Celsius in zilele de 22 si 23 martie. Din data de 24 martie, temperaturile maxime vor avea o tendinta de crestere, ajungand pana la 14...16 grade Celsius, la sfarsitul intervalului.

Mediile temperaturilor minime vor avea valori in crestere de la -8 grade Celsius la inceputul intervalului, pana la 6 grade Celsius spre sfarsitul perioadei de prognoza.

Probabilitatea de precipitatii e ridicata in aproape intreg intervalul. Cantitatile cele mai insemnate se vor inregistra in zilele de 21 si 22 martie. Tot pe 22 martie precipitatiile vor avea tendinta de a se transforma trecator in lapovita si ninsoare.

TRANSILVANIA

Temperaturile medii diurne cresc treptat in primele trei zile, de la o valoare medie de 6 grade Celsius pana la 12 grade Celsius in data de 20 martie, apoi scad treptat pana la 4 grade Celsius in zilele de 22 si 23 martie. Din data de 24 martie, temperaturile maxime vor avea o tendinta de crestere, ajungand pana la 12...14 grade Celsius, la sfarsitul intervalului.

Mediile temperaturilor minime vor creste de la -12 grade Celsius la inceputul perioadei de prognoza, pana la valori usor pozitive la sfarsit.

Probabilitatea de precipitatii va fi redusa pe 20, 23 si 24 martie, dar in restul intervalului se va mentine ridicata. Cantitatile cele mai insemnate se vor inregistra in zilele de 21 si 22 martie. In intervalul 22 - 23 martie precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare.

MARAMURES

Temperaturile medii diurne cresc treptat in primele trei zile, de la 6 grade Celsius pana la 12 grade in data de 20 martie, apoi scad treptat pana la 4 grade in zilele de 22 si 23 martie. Din data de 24 martie, maximele termice vor avea o tendinta de crestere, ajungand pana la 12...14 grade Celsius, la sfarsitul intervalului.

Minimele nocturne vor fi in crestere pe tot parcursul intervalului de prognoza, de la -10 grade Celsius pana la 4 grade Celsius.

Probabilitatea de precipitatii va fi ridicata in aproape intreg intervalul, exceptand zilele de 20 si 23 martie. Cantitatile cele mai insemnate se vor inregistra in zilele de 21 si 22 martie. In intervalul 22 - 23 martie precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare.

MOLDOVA

In primele trei zile, temperatura medie diurna va creste de la valori situate in jurul a 6 grade Celsius pana la 13 grade in 20 martie. Apoi, vremea va intra intr-un proces de racire, iar valorile termice vor scadea pana la valoarea de 6 grade Celsius in data de 22 martie. In urmatoarele trei zile, temperaturile maxime se mentin relativ constante. Incepand din data de 26 martie valorile vor creste treptat, pana la 12...14 grade Celsius.

Valorile minime nocturne vor creste, in medie, de la -8 grade Celsius in prima noapte, pana la 2...4 grade Celsius la sfarsitul intervalului de prognoza.

Probabilitatea de ploaie va fi relativ scazuta in aproape intreg intervalul, dar pe 21 si 22 martie vor fi ploi, local posibil abundente. In noaptea de 22-23 martie si in 23 martie in nordul regiunii, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare.

DOBROGEA

Temperaturile maxime vor avea cele mai ridicate valori in zilele de 20, 30 si 31 martie, cand vor atinge, in medie, 14 grade Celsius. In 18, 20, 24 si 25 martie se vor inregistra cele mai scazute medii termice diurne, de aproximativ 6 grade.

Temperaturile minime vor creste treptat de la -4 grade Celsius in prima noapte, pana la valori de 4...6 grade Celsius in intervalul 20 - 22 martie. Apoi, minimele vor scadea, atingand valori usor negative in noaptea de 23/24 martie, dupa care vor marca o noua crestere, spre 6 grade Celsius la sfarsitul intervalului.

Probabilitatea de ploaie va fi relativ redusa, exceptie facand zilele de 21 si 22 martie, cand va ploua si izolat se pot cumula cantitati mai insemnate.

MUNTENIA

In primle trei zile ale intervalului, vremea se va incalzi de la valori ale temperaturilor maxime de 8 grade Celsius pana la 13...15 grade Celsius. Din data de 20 martie, urmeaza trei zile cu tendinta de scadere a valorilor medii diurne, astfel incat in intervalul 22 - 26 martie acestea se vor situa in jurul a 8...9 grade Celsius. In ultimele zile mediile temperaturilor maxime vor creste, de la o zi la alta, pana la valoarea de 16 grade Celsius. Temperaturie minime cresc, in medie, de la valoarea de -6 grade Celsius in prima noapte, spre valori usor pozitive, de pana la 5 grade Celsius in noaptea de 21/22.

Urmeaza doua noptii cu tendinta de racire, in care minimele nocturne vor scadea pana in jurul limitei de inghet, dar dupa 26 martie se remarca o tendinta de crestere constanta a minimelor, pana la aproximativ 5 grade Celsius, in medie.

In intervalul 21 - 22 martie va ploua, iar cantitatile de apa vor fi local insemnate. In restul intervalului de prognoza probabilitatea de precipitatii va fi redusa.

OLTENIA

In primele zile mediile maximelor vor creste de la 7 pana la 14 grade Celsius in 20 martie, apoi vor scadea la aceeasi valoare in 22 martie. In intervalul 23 - 26 temperaturile medii diurne se vor situa in jurul valorii de 10 grade Celsius, pentru ca apoi sa creasca treptat pana la 14 grade Celsius in ultima zi a intervalului.

In primele cinci nopti, temperaturile minime vor creste de la -6 grade Celsius pana la valoarea de 6 grade Celsius, apoi vor scadea atingand valori usor negative. Incepand din noaptea de 24/25 martie temperaturile minime vor avea o tendinta de crestere, spre 6 grade Celsius la sfarsitul intervalului.

In 21 si 22 martie va ploua, izolat mai abundent, iar in restul intervalului probabilitatea de ploaie va fi mai redusa.

LA MUNTE

Tendinta maximelor diurne este de crestere de la valoarea de 0 grade Celsius in prima zi, pana la o valoare de 6 grade Celsius in ultimele trei zile ale intervalului, exceptie facand perioada 21 - 23, cand se va semnala o usoara scadere a mediilor diurne pana la valoarea de -2 grade Celsius.

Temperaturile minime vor avea o crestere accentuata de la -12 grade Celsius in prima noapte, pana la 0 grade Celsius in ultimele doua nopti.

In zilele de 21 si 22 se vor semnala precipitatii local insemnate cantitativ, la inceput ploaie, apoi si sub forma de lapovita si ninsoare. In intervalul 23-24 martie vor predomina ninsorile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#prognoza meteo martie 2013 , #meteo