Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani - Temperaturi normale de toamna si cateva ploi

Luni, 02 Octombrie 2017, ora 16:25
5340 citiri
Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani - Temperaturi normale de toamna si cateva ploi
Foto: Arhiva Ziare.com

In urmatoarele doua saptamani, in cea mai mare parte a tarii, vor fi temperaturi obisnuite pentru aceasta perioada a anului, potrivit prognozei valabila pentru intervalul 2-15 octombrie.

Banat

Vremea va fi normala pentru aceasta perioada, temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 17 si 20 de grade, mai mari pana la 21-22 de grade in zilele de 3 si 13 octombrie.

Temporar, in perioadele 3-4 octombrie si 6-11 octombrie, va ploua, iar in restul timpului probabilitatea de aparitie a ploilor va fi destul de redusa.

Crisana

In medie, temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 16 si 19 de grade, usor ridicate, pana la 20-21 de grade, in zilele de 3 si 13 octombrie, iar minimele vor creste de la 6 grade in prima noapte, la 9 grade in cea de-a doua, apoi vor oscila in jurul a 8 grade.

Va ploua mai mult intre 3 si 4 octombrie si intre 6 si 11 octombrie.

Transilvania

Si aici vor fi valori normale pentru aceasta perioada, intre 15 si 19 grade, usor mai ridicate in zilele de 3 si 13 octombrie, dar si mai scazute in 4 octombrie. Media regionala a temperaturilor minime va fi de 5-6 grade, exceptand prima noapte, cand se vor inregistra in jur de 2 grade.

Probabilitatea de aparitie a ploii va fi ridicata incepand cu data de 3 octombrie, iar in perioada 7-11 octombrie ploile pot fi moderate si temporar, mai insemnate cantitativ.

Maramures

Meteorologii anunta ca temperatura din timpul zilei va fi mai mica decat normalul perioadei. In medie, temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 15 si 18 grade, iar cele minime se vor incadra intre 4 si 9 grade in prima saptamana, apoi vor oscila in jurul a 7 grade.

Vor fi ploi moderate si temporar mai insemnate cantitativ, cu precadere in perioada 3-4 octombrie si in intervalul 6-11 octombrie.

Moldova

In prima noapte a intervalului va fi mai rece (4 grade), dar in rest temperaturile vor fi normale pentru aceasta perioada. In restul timpului, vor fi temperaturi minime, in medie regionala, de 7-8 grade. Maximele se vor incadra intre 15 si 19 grade in prima saptamana si intre 17 si 19 grade, pe parcursul celei de-a doua.

Incepand cu data de 3 octombrie va ploua, dar putin.

Dobrogea

In medie, pe parcursul primei saptamani vor fi maxime cuprinse intre 15 si 21 de garde si minime intre 7 si 12 grade, iar in cea de-a doua saptamana temperaturile maxime vor oscila in jurul a 19 grade, iar minimele in jurul a 11 grade.

Vor fi posibile ploi, dar slabe cantitativ, cu probabilitate mai mare de semnalare in perioada 7-11 octombrie.

Muntenia

In primele zile se incalzeste usor, temperaturile ajungand la cele normale. In medie, pe parcursul primei saptamani vor fi maxime cuprinse intre 17 si 23 de grade si minime intre 5 si 9 grade, iar in cea de-a doua saptamana temperaturile maxime se vor incadra intre 19 si 21 de grade, iar minmele vor oscila in jurul a 8 grade.

Vor fi ploi slabe cantitativ, cu probabilitate mai mare de semnalare in perioada 7-11 octombrie.

Oltenia

Pe parcursul primei saptamani, temperatura va creste treptat, dar va fi mai frig decat in mod normal. Vor fi valori maxime cuprinse intre 17 si 22 de grade si minime intre 5 si 9 grade. In cea de-a doua saptamana vor fi temperaturi in jurul celor normale; maxime cuprinse intre 18 si 21 de grade si minime in jur de 8 grade.

Vor fi ploi slabe cantitativ, cu probabilitate mai mare de semnalare in perioada 7-11 octombrie.

La munte

In zonele montane vor fi temperaturi normale pentru aceasta perioada. Se anunta maxime de 8-10 grade si minime de 2-3 grade ale celor minime.

Incepand cu 3 octombrie, probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi ridicata, iar in perioada 7-11 octombrie acestea pot fi moderate si insemnate cantitativ.

A.G.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#prognoza meteo octombrie, #vremea octombrie, #meteo octombrie , #meteo