Val de ger in Romania pana saptamana viitoare

Joi, 09 Februarie 2017, ora 11:35
7199 citiri
Val de ger in Romania pana saptamana viitoare
Foto: Arhiva/Ziare.com/Nicu Socol

Administratia Nationala de Meteorologie a avertizat, joi dimineata, ca pana marti Romania va fi afectata de frig, iar noptile vor fi geroase mai ales in estul si sudul tarii.

Astfel, conform unei informari meteorologice emise de ANM, vremea va deveni deosebit de rece in majoritatea regiunilor, dar mai ales in est si sud, unde temperaturile maxime se vor mentine preponderent negative.

Noptile vor fi geroase la inceputul intervalului (in noaptea de joi spre vineri, 9/10 februarie) mai ales in Moldova si in depresiunile intramontane, apoi, local, si in Muntenia, Oltenia, Transilvania si, izolat, in celelalte regiuni.

Temperaturile minime se vor situa, in general, intre -17 si -10 grade, mai scazute, sub -22 de grade, indeosebi in depresiunile din estul Transilvaniei si jumatatea de nord a Moldovei.

Joi dimineata, in timpul Comandamentului de iarna convocat de primarul general al Capitalei, un reprezentant al ANM a declarat ca, la nivelul intregii tari, "vor fi intervale in care va ninge slab, iar vantul va fi moderat, sufland cu 35 - 40 de km/h. Nu se vor depune mai mult de 2 - 3 cm de zapada peste cea existenta deja".

In ceea ce priveste Capitala, aceasta va fi cuprinsa de un val de frig. Noptile si diminetile vor fi geroase si nu se va depasi pragul de minus 6 - minus 4 grade. Noaptea, vor fi minus 14 si cel mult minus 9 grade Celsius.

Vezi si prognoza meteo pana luni.

Date fiind aceste conditii, in Comandamentul de iarna convocat joi, primarul Gabriela Firea a cerut sa fie degajate in regim de urgenta trotuarele, "unde au avut loc cateva alunecari de persoane", pentru ca "orasul nu e doar pentru masini".

Edilul a mai cerut si "actiune si eficienta pentru pistele de biciclisti". "Sunt cetateni care vor sa circule cu bicicleta si pe vreme rea; ele trebuie sa fie eliberate de zapada si gheata", a avertizat Firea.

In ceea ce priveste zonele in care sunt cele mai mari probleme in trafic in acest moment, din cauza zapezii, edilul a nominalizat zona Petricani, pentru care bucurestenii au depus mai multe sesizari. "Va anunt ca voi verifica daca operatorii manuali pe care ii declarati sunt si in teren", a mai spus aceasta.

A.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#ANM informare val frig, #ninsori Romania februarie, #comandament iarna Firea, #piste biciclisti ninsoare Firea , #meteo