Vin ploile! Avertizare cod galben pentru aproape toata tara

Luni, 12 Mai 2014, ora 13:06
5834 citiri
Vin ploile! Avertizare cod galben pentru aproape toata tara

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, luni, cod galben de ploi pentru urmatoarele trei zile.

In intervalul 13 mai, ora 23:00 - 14 mai, ora 12:00, judetele Caras-Severin, Mehedinti, Hunedoara, Gorj, Valcea, Arges, Dambovita si Prahova se afla sub atentionare cod galben. Sunt asteptate ploi insemnate cantitativ si instabilitate atmosferica.

In intervalul mentionat instabilitatea atmosferica se va accentua in sud-vestul tarii si in zona deluroasa si montana din regiunile sudice, unde vor fi averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat grindina. Cantitatile de apa vor cumula local 25 l/mp.

In intervalul 14 mai, ora 12:00 - 15 mai, ora 18:00, zona afectata de ploi se extinde la toate judetele aflate in jurul arcului carpatic, unde se vor inregistra ploi insemnate cantitativ si instabilitate atmosferica.

Este vorba despre judetele Cluj, Bihor, Alba, Arad, Timisoara, Sibiu, Caras-Severin, Mehedinti, Hunedoara, Gorj, Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Dolj, Olt, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Buzau, Vrancea, Bacau, Neamt, Suceava si Maramures.

In intervalul mentionat instabilitatea atmosferica se va manifesta in cea mai mare parte a tarii prin averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat caderi de grindina.

In regiunile sudice si sud-vestice, precum si in zonele de deal si de munte, ploile vor avea caracter torential si se vor acumula cantitati de apa de peste 25...30 l/mp si izolat peste 50...60 l/mp.

Citește și:
Sexul să fie normat, Diamantele - fără număr!
Sexul să fie normat, Diamantele - fără număr!
Știți care-i diferența dintre deputatul PSD Dan Tudorache „Diamante” și Aurel Bălășoiu? Că ultimul nu mai e membru PSD. Partidul l-a exclus cu celeritate, la numai câteva zile după ce...
Blocul construit de un important lider PNL, branșat ilegal la curent. PSD cere lămuriri UPDATE
Blocul construit de un important lider PNL, branșat ilegal la curent. PSD cere lămuriri UPDATE
PNL trebuie să ofere clarificări în legătură cu cazul privind branşarea ilegală a unui imobil din Brăila care ar aparţine fostului secretar de stat în Ministerul Muncii, liberalul...