Vine canicula, dar se anunta si furtuni - prognoza meteo pe doua saptamani

Luni, 08 Iunie 2015, ora 12:37
6038 citiri
Vine canicula, dar se anunta si furtuni - prognoza meteo pe doua saptamani

Vremea se anunta caniculara in urmatoarea saptamana, temperaturile urmand sa scada apoi.

In multe zone se vor inregistra temperaturi de peste 30 de grade, dupa cum se arata in prognoza meteo realizata de Administratia Nationala de Meteorologie pentru perioada 8-21 iunie. Meteorologii informeaza ca vor fi si ploi in a doua saptamana a intervalului.

Banat

Vremea va fi calduroasa, cu maxime termice in jurul a 30 de grade in majoritatea zilelor, cu cele mai ridicate valori in perioada 14-15 iunie. Doar spre sfarsitul intervalului va fi posibila o scadere usoara de temperatura, dar si atunci se vor inregistra valori peste mediile climatologice specifice.

Minimele termice vor fi, de asemenea, mai ridicate, in medie de 15-17 grade, valori chiar mai mari fiind de asteptat la mijlocul lunii.

Furtuni se vor semnala in zone restranse in cursul dupa-amiezelor, iar pentru intervalul 16 - 18 iunie va creste probabilitatea pentru averse mai frecvente si local mai insemnate cantitativ.

Crisana

Vremea va fi calduroasa in mare parte a regiunii, cu maxime termice in jurul a 30 de grade in majoritatea zilelor, cu cele mai ridicate valori in perioada 14-15 iunie. In a doua saptamana a intervalului va fi posibila o scadere usoara de temperatura, valorile mentinandu-se totusi peste mediile climatologice specifice.

Fenomene asociate instabilitatii atmosferice se vor semnala pe areale restranse in cursul dupa-amiezelor, iar pentru intervalul 15-18 iunie va creste probabilitatea pentru averse mai frecvente si local mai insemnate cantitativ.

Transilvania

Pe parcursul celor doua saptamani se va mentine o vreme calda, cu medii regionale ale maximelor de 26-29 de grade, valori chiar mai ridicate urmand a se inregistra in perioada 13 - 15 iunie. Temperaturile minime se vor situa intre 10 si 14 grade, cu valori usor mai mici in primele nopti in zonele depresionare.

Probabilitatea de aparitie a fenomenelor asociate instabilitatii atmosferice va fi mai mare in dupa-amiaza zilelor de 10 si 11 iunie, dar si in intervalul 15-18 iunie, atunci cand aversele pot fi mai frecvente.

Maramures

Desi sunt anticipate fluctuatii termice de la o zi alta, intervalul va fi caracterizat in ansamblu de o vreme calda, in special in jurul datei de 14 iunie, astfel ca maximele vor fi in medie de 26 la 30 de grade, iar minimele de 13-15 grade.

In cursul dupa-amiezelor, instabilitatea atmosferca se va manifesta pe spatii restranse, fiind posibile averse mai frecvente si izolat mai insemnate cantitativ in perioada 16-17 iunie.

Moldova

Vremea va fi local calduroasa, inregistrandu-se intre 27 si 31 de grade, iar minimele intre 13 si 16, valori chiar mai ridicate fiind posibile in jurul datei de 15 iunie.

Chiar daca instabilitatea atmosferica se va manifesta local, in special in zilele de 10 si 11 iunie, iar in puncte izolate se pot inregistra cantitati de apa mai insemnate, regimul pluviometric la nivelul regiunii se mentine in general deficitar, cel putin pe parcursul primei saptamani.

Ploi pe spatii ceva mai extinse sunt estimate in jurul datei de 16 iunie.

Dobrogea

Vremea va fi calda pe tot parcursul intervalului, dar in mod special in perioada 14-16 iunie. Astfel, valorile maxime vor fi in medie de 26-29 de grade, iar minimele de 15-19 grade. Vor fi averse locale, in special in jurul datelor de 10 si 16 iunie.

Muntenia

Pe parcursul celor doua saptamani de prognoza se va mentine o vreme calda, cu medii ale maximelor de 28-31 de grade, valori chiar mai ridicate urmand a se inregistra in perioada 14-15 iunie. Temperaturile minime se vor situa in general peste normele climatologice, fiind in medie de 13-16 grade.

Instabilitatea atmosferica se va manifesta in special in dupa-amiezele de 10 si 11 iunie si din nou in jur de 16 iunie, cand aversele se vor semnala local. In restul intervalului, insa, probabilitatea de ploaie va fi destul de redusa.

Oltenia

Se anunta maxime de 27-31 de grade, valori chiar mai ridicate urmand a se inregistra in perioada 14-15 iunie. Temperaturile minime se vor situa in general peste normele climatologice, fiind de 13-17 grade, medie regionala.

Instabilitatea atmosferica se va manifesta in orele dupa-amiezelor, in special in zilele de 10 si 11 iunie si din nou in perioada 15-17 iunie, cand aversele se vor semnala pe spatii relativ extinse, iar izolat vor fi posibile cantitati de apa mai insemnate.

La munte

Pe tot parcursul intervalului, vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada din an, astfel ca vor fi, in medie, valori maxime de 17-20 de grade si minime de 8-11 grade, pentru perioada 14-15 iunie fiind posibile temperaturi chiar si mai ridicate.

Instabilitatea atmosferica se va manifesta in special in zilele de 10 si 11 iunie si din nou in perioada 15-17 iunie, cand aversele se vor semnala pe spatii mai extinse si vor fi posibile cantitati de apa mai insemnate.

Citeste si:
Cum a deturnat Băsescu un primar PSD care bătuse palma cu Tăriceanu: „M-a chemat la Neptun și am dormit în patul Elenei Ceaușescu”
Cum a deturnat Băsescu un primar PSD care bătuse palma cu Tăriceanu: „M-a chemat la Neptun și am dormit în patul Elenei Ceaușescu”
Scriitorul Mircea Dinescu a povestit, în emisiunea Insider politic, difuzată de Prima TV, că a intermediat transferul fostului primar al Craiovei, Antonie Solomon, de la PSD la PNL. Însă...
Dan Barna își anunță susținerea pentru Cătălin Drulă la şefia USR: ”Am încredere în capacitatea lui de a duce organizaţia mai departe”
Dan Barna își anunță susținerea pentru Cătălin Drulă la şefia USR: ”Am încredere în capacitatea lui de a duce organizaţia mai departe”
Dan Barna, fost președinte al USR, a declarat, după ce Cătălin Drulă şi-a anunţat candidatura la şefia USR, că ”lupta pentru destinul României va fi una grea”. Barna apreciază că...