Vine un ger de crapa pietrele, apoi se incalzeste - prognoza meteo pe doua saptamani

Luni, 18 Ianuarie 2016, ora 14:15
13364 citiri
Vine un ger de crapa pietrele, apoi se incalzeste - prognoza meteo pe doua saptamani

In aceasta saptamana ne asteapta o vreme deosebit de rece, chiar geroasa in unele zone, cu temperaturi care coboara pana la -7 grade in timpul zilei.

De saptamana viitoare insa se mai incalzeste, astfel ca la amiaza vom avea temperaturi pozitive, arata prognoza ANM pe doua saptamani.

BANAT

Vremea se va mentine rece pana pe 25 ianuarie. Maximele vor fi cuprinse intre -2 si 2 grade, iar minimele intre -10 si -6 grade. Apoi temperaturile cresc si ziua se vor inregistra 2...3 grade, iar noaptea -6...-3 grade. Probabilitatea pentru precipitatii va creste in cea de-a doua saptamana.

CRISANA

In prima saptamana a intervalului de referinta va fi frig, in special dimineata si noaptea, cand local va fi ger. Maximele se vor incadra intre -2 si 1 grad, iar minimele intre -10 si -6. De saptamana viitoare se incalzeste, astfel ca ziua vor fi 2...4 grade si noaptea -6...-4 grade. Vor fi ninsori slabe pe arii restranse pe 20 ianuarie, iar probabilitatea pentru precipitatii va creste in cea de-a doua saptamana de prognoza.

TRANSILVANIA

Vremea va fi deosebit de rece in aceasta saptamana, geroasa in cursul noptilor, cand minimele vor fi in medie de -17...-10 grade. Si ziua temperaturile se mentin negative, cu maxime de -5...-3 grade. Saptamana viitoare este estimata o incalzire usoara a vremii, astfel ca sunt de asteptat valori medii de -2...1 grad ziua si -12...-8 grade noaptea.

MARAMURES

Pe parcursul primei saptamani, vremea se va mentine rece, local geroasa in cursul noptilor, cand minimele vor fi in medie de -12...-8 grade. La amiaza temperaturile se vor mentine negative, cu maxime de -4...-2 grade. Pentru partea a doua a intervalului de referinta, este estimata o incalzire usoara a vremii, astfel ca sunt de asteptat valori medii de -2...2 grade ziua si -8...-4 grade noaptea.

MOLDOVA

O vreme deosebit de rece va caracteriza prima saptamana a intervalului, astfel ca la amiaza se vor inregistra temperaturi negative, in medie de -6...-4 grade. Noptile vor deveni geroase in toata regiunea, iar minimele vor fi de -14 si -10 grade. O crestere usoara a temperaturilor se va produce in a doua parte a intervalului, astfel ca sunt estimate valori, in medie regionala, de -3...2 grade ziua si -9...-6 grade noaptea. Ninsori slabe se vor semnala pe arii restranse la inceputul intervalului si, posibil, in perioada 24 - 26 ianuarie.

DOBROGEA

Vremea va fi deosebit de rece in aceasta saptamana. Ziua se vor inregistra -4...-2 grade, iar noaptea -12...-8 grade. Dupa data de 25 ianuarie, temperaturile vor fi in crestere usoara si treptata pana la valori medii de -2...2 grade ziua si -8...-4 grade noaptea. Probabilitatea pentru precipitatii va creste apoi in jurul datei de 26 ianuarie.

MUNTENIA

Va fi foarte frig in aceasta saptamana, cu maxime cuprinse intre -7 si -2 grade si minime de -16...-11 grade. O incalzire usoara si treptata a vremii se va produce dupa data de 25 ianuarie, astfel ca temperaturile in timpul zilei vor ajunge la valori medii de -2...2 grade, iar noaptea la -12...-7 grade. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va creste in perioada 25-27 ianuarie.

OLTENIA

Vremea se va mentine deosebit de rece in aceasta saptamana, cu maxime de -3...0 grade si minime cuprinse intre -13 si -9 grade. Pentru partea a doua a intervalului de referinta, este estimata o incalzire usoara si treptata a vremii, astfel ca sunt de asteptat valori medii de 0...3 grade ziua si -8...-4 grade noaptea.

LA MUNTE

Vremea va fi deosebit de rece, cu maxime de -10...-8 grade si minime de -18...-13 grade. Dupa data de 25 ianuarie, temperaturile vor fi in crestere usoara si treptata pana la valori medii de -7...-2 grade ziua si -12...-8 grade noaptea. Ninsori slabe vor fi, pe arii restranse, pe 20 ianuarie, apoi probabilitatea de aparitie a acestora va creste incepand cu 24 ianuarie.

I.O.

Citeste si:
Ludovic Orban anunță că va candida la funcția de președinte al României: ”Mi-e foarte greu să mai sprijin pe cineva”
Ludovic Orban anunță că va candida la funcția de președinte al României: ”Mi-e foarte greu să mai sprijin pe cineva”
Liderul partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a anunţat marţi, la lansarea organizaţiei judeţene de Ilfov, că a hotărât să candideze la preşedinţia României, afirmând că îi este...
Ciolacu, un ultim apel către colegii din Coaliţie: ”Pensiile speciale care ne costă 2 miliarde de euro anual trebuie supraimpozitate”
Ciolacu, un ultim apel către colegii din Coaliţie: ”Pensiile speciale care ne costă 2 miliarde de euro anual trebuie supraimpozitate”
Marcel Ciolacu a scris, marţi pe Facebook, că face un ultim apel către colegii din Coaliţie, înainte de şedinţa de miercuri. El spune că pensiile speciale care ne costă peste 2 miliarde de...