Vom avea sau nu zapada de Craciun? Cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani

Luni, 16 Decembrie 2013, ora 18:01
4495 citiri
Vom avea sau nu zapada de Craciun? Cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani
Foto: Arhiva

Romanii nu prea vor avea parte de zapada in perioada Craciunului, meteorologii anuntand ninsori slabe mai mult in zonele montane.

Prognoza realizata de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) pentru perioada 16-29 decembrie arata ca va ninge slab la munte de Craciun, insa in celalalte regiuni nu vor aparea prea multi fulgi de zapada, inregistrandu-se, in general, temperaturi pozitive.

Banat

Vremea se va incalzi in aceasta regiune, media temperaturilor maxime crescand de la 2 la 5 grade pana pe 19 decembrie. In acelasi timp, media minimelor nocturne va scadea usor, de la -2 la -4 grade.

Intre 20 si 24 decembrie, media maximelor termice va reveni la circa 2 grade, iar cea a minimelor se va situa in jurul valorii de -3 grade Celsius. Vremea va continua sa se incalzeasca pana pe 26 decembrie, astfel ca valorile termice maxime vor fi mai mari cu 3-4 grade, iar cele minime, cu aproximativ 2 grade.

Probabilitatea de precipitatii este va fi scazuta si predominant sub forma de ploaie. Aceasta va creste in intervalul 25-29 decembrie.

Crisana

Si aici vremea va fi calda pentru aceasta perioada. Temperaturile vor creste pana pe 19 decembrie, ajungand la 5 grade, in timp ce media valorilor minime se va mentine negativa, coborand spre -4 grade.

Intre 21 si 24 decembrie, maximele se vor situa in jurul valorii de 2 grade, iar media valorilor nocturne va fi de -3 grade. Vremea se va mentine calda pana pe 29 decembrie, cu maxime de 5 grade si minime intre -1 si -3 grade.

Vor fi posibile precipitatii in general slabe, predominant sub forma de ploaie, in intervalul 25-29 decembrie.

Transilvania

Valorile vor creste aici de la 0 la 4 garde pana pe 19 decembrie, apoi media va fi in jur de un grad pe 25 decembrie. Spre sfarsitul intervalului, temperaturiel se vor situa intre 2 si 4 grade Celsius. Temperaturile minime vor fi permanent sub -3 grade, iar in cele mai reci nopti, in jurul datei de 20 decembrie, media va atinge si -7 grade.

Nu sunt anuntate decat precipitatii slabe, mixte, posibile in unele zile din a doua parte a perioadei.

Maramures

Pornind de la -1 grad pe 16 decembrie, maximele vor urca spre 4 grade pana pe 20 decembrie, temperaturile scazand apoi spre 2 grade pana pe 25 decembrie. Media minimelor nocturne se va mentine, in prima saptamana, intre -7 si -5 grade, iar apoi se va situa intre -5 si -3 grade. In ultimele trei zile ale perioadei sunt asteptate precipitatii slabe si mixte.

Moldova

Temperaturile maxime vor fi de 3-3 garde intre 16 si 18 decembrie, apoi vor oscila in jurul a 2 grade pana pe 25 decembrie. Ulterior vor creste usor pana la 4 grade.

Temperaturile din timpul noptii vor fi permanent negative, scazand de la -1 grad la -4 grade pana pe 19 decembrie. Intre 20 si 29 decembrie, valorile minime se vor invarti in jurul a -3 grade Celsius.

In a doua saptamana sunt posibile precipitatii slabe sub forma de ploaie, lapovita sau ninsoare.

Dobrogea

Temperaturile vor creste de la 3 grade la 6 grade pana pe 20 decembrie, apoi valorile vor scadea spre 3 grade pana pe 22 decembrie. Ulterior, valorile se vor situa intre 4 si 6 grade.

Cele mai reci nopti vor fi in prima saptamana, cu minime de pana la -2 grade. Din 24 decembrie pana pe 29 decembrie, minimele se vor invarti in jurul valorii de 1 grad.

Vor fi conditii de precipitatii slabe, mixte, cu o probabilitate ceva mai ridicata intre 24 si 28 decembrie.

Muntenia

In aceasta regiune, media temperaturilor maxime va creste intre 16 si 20 decembrie, usor si treptat, de la 3 la la 5 grade. In acest interval, minimele din timpul noptii se vor situa intre -3 si -4 grade.

In perioada 21-24 decembrie, media din timpul zilelor va fi de 3 grade, apoi va creste spre 5 grade Celsius. Valorile nocturne din a doua saptamana se vor situa in jurul a -2 grade.

In prima saptamana nu vor fi precipitatii de niciun fel, in timp ce in a doua saptamana acestea isi vor face aparitia predominant sub forma mixta si numai pe arii restranse.

Oltenia

Si aici se vor inregistra valori diurne pozitive, cu o crestere de la 2 la 6 grade in prima saptamana. Intre 21 si 25 decembrie va avea loc o racire, media revenind la 2 grade Celsius.

In ultimele trei zile ale intervalului se vor semnala temperaturi maxime mai ridicate, ajungand la o medie de 4-5 grade. Pe parcursul celor doua saptamani, temperaturile minime vor fi negative, iar media lor va varia intre -5 si -3 grade.

In perioada 24-29 decembrie, pe arii restranse, isi vor face aparitia precipitatii slabe cantitativ, predominant sub forma de ploaie si lapovita.

La munte

In prima saptamana, vremea se va incalzi simtitor in zonele montane, temperaturile diurne crescand de la -3 grade la 4 grade pana pe 20 decembrie, in timp ce minimele vor creste de la -9 la -4 grade.

Dupa 21 decembrie si pana la sfarsitul intervalului, maximele vor fi mai scazute, osciland intre -1 si 2 grade, iar minimele nocturne se vor situa intre -6 si -3 grade.

Nu se prevad precipitatii pana pe 24 decembrie, iar de atunci se pot semnala la nivel local lapovite si ninsori slabe in zona inalta, chiar si ploi slabe, trecatoare, la altitudini mai mici.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#vremea Craciun, #vremea Sarbatori, #vremea doua saptamani, #meteo decembrie, #ninsoare craciun , #meteo