Vreme mai calduroasa decat ar fi normal, dar vin si ploile - prognoza meteo pe 2 saptamani

Luni, 12 Septembrie 2016, ora 14:47
7990 citiri
Vreme mai calduroasa decat ar fi normal, dar vin si ploile - prognoza meteo pe 2 saptamani
Foto: Arhiva Ziare.com

Vremea va fi, saptamana aceasta, mai calduroasa decat ar fi normal la jumatatea primei luni de toamna, insa va urma si o perioada cu temperaturi ceva mai scazute si ploi, dupa data de 18 septembrie.

Informatiile apar in prognoza pe regiuni a Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) pentru perioada 12-25 septembrie, publicata luni.

Banat

In aceasta regiune, vremea se va mentine mai calda decat ar fi normal in a doua decada a lunii septembrie, cu maxime de 27-30 de grade si minime de 14-17 grade. O racorire a vremii se va resimti de saptamana viitoare, fiind de asteptate temperaturi de 22-24 de grade in timpul zilei si de 11-14 grade noaptea.

La inceputul acestei saptamani vor fi averse pe arii restranse si in general slabe.

Crisana

In prima saptamana, vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit, cu maxime de 27-30 de grade si minime de 13-17 grade. De saptamana viitoare se racoreste, iar temperaturile maxime vor fi de 22-24 de grade si cele minime de 10-13 grade.

La inceputul saptamanii vor fi ploi izolate, in general slabe. Probabilitatea pentru ploi mai frecvente va creste in intervalul 18-20 septembrie si, posibil, in ultimele zile ale prognozei.

Transilvania

Valorile termice se vor mentine, pe parcursul primei saptamani, mai ridicate decat cele specifice la mijlocul lunii septembrie, cu maxime de 24-28 de grade si minime de 10-14 grade. Dupa data de 18 septembrie se raceste, fiind de asteptat maxime de 20-24 de grade si minime de 8-12 grade.

Saptamana aceasta, ploi slabe vor fi posibile doar izolat, dupa care probabilitatea pentru ploi locale, in general moderate cantitativ, va creste, cu precadere intre 18 si 20 septembrie.

Maramures

In prima saptamana vor fi maxime de 25-29 de grade si minime de 11-16 grade. O racorire a vremii se va resimti in cea de-a doua saptamana, cand se vor inregistra maxime de 20-23 de grade si minime de 9 - 12 grade.

La inceputul acestei saptamani, doar izolat vor fi posibile averse slabe.

Moldova

Saptamana aceasta vor fi variatii mari de temperatura, astfel ca se va ajunge de la 30 de grade pana spre 20 de grade. Ulterior, pana la sfarsitul saptamanii, valorile termice vor creste din nou, la maxime de 26-27 de grade si minime de circa 13 grade. In cea de-a doua saptamana, valorile termice vor marca o scadere usoara de aproximativ 2 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicata in intervalul 18-21 septembrie.

Dobrogea

In prima saptamana, temperaturile maxime vor scadea de la 29 la 25 de grade, iar saptamana viitoare, la inceput, se vor inregistra maxime de 24-25 de grade si minime de circa 16 grade. Spre finalul saptamanii urmatoare, valorile termice diurne vor fi de 21-22 de grade, iar cele nocturne vor oscila in jurul a 14 grade.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi ridicata in intervalul 19-21 septembrie.

Muntenia

Saptamana aceasta, vremea va fi mult mai calda decat ar fi normal pentru aceasta perioada, cu maxime de 28-30 de grade si minime de 14-16 grade. Exceptie vor face zilele de 15 si 16 septembrie cand se va inregistra o scadere a temperaturilor de aproximativ 4 grade. In a doua saptamana, vremea se va raci usor si treptat, maximele fiinde de circa 22 de grade, iar minimele de 11-12 grade.

Ploi moderate cantitativ si pe arii extinse vor aparea in perioada 18-21 septembrie.

Oltenia

Temperaturile maximele vor scadea de la o medie de 30 grade spre 22 grade in jurul datei de 24 septembrie. Media regionala a temperaturile nocturne va fi, de asemenea, in scadere, de la 16 la 11 grade.

Sunt asteptate ploi in perioada 18-21 septembrie.

La munte

In zonele montane, maximele vor varia de la o medie de 18 grade in prima saptamana spre 12 grade, in jurul datei de 24 septembrie. In intervalul 11-14 septembrie este posibila aparitia precipitatiilor si, din nou, dupa data de 17 septembrie, cand se vor inregistra si cantitati de apa mai insemnate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Candidatul PUSL la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a declarat marţi, 23 aprilie, că mazilirea doctorului Cârstoiu este blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor...
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
#meteo 2 saptamani, #meteo septembrie, #prognoza septembrie, #vremea septembrie , #meteo