Vremea se incalzeste usor, ninsorile se retrag in munti

Sambata, 27 Noiembrie 2010, ora 11:29
2819 citiri
Vremea se incalzeste usor, ninsorile se retrag in munti

Romania ramane impartita in doua: in nord si nord-est se asteapta ploi si chiar ninsori, temperaturile ramanand sub 2-3 grade Celsius, in timp ce in restul tarii va fi mult mai cald, cu maxime de pana la 15 grade.

In aceasta noapte, iarna a pus stapanire pe nordul tarii. A nins in cel putin 12 judete din tara, iar circulatia rutiera a fost ingreunata. Ninsoarea prognozata de meteorologi a ajuns si in Maramures. Primii fulgi de nea au cazut in Pasul Gutai. A nins insa si in Pasul Rotunda, Cavnic si in Sighetu Marmatiei, iar la Balea Lac zapada are 60 de cm. In Pasul Tihuta, zapada a masurat doi centrimetri, iar mercurul termometrelor a indicat minus 6 grade Celsius.

Meteorologii le dau insa vesti bune celor care iubesc toamna: nu va pleca prea curand de la noi. Vremea se ma reincalzi, iar ninsorile se vor ascunde in munti. In plus, luna decembrie aduce cu ea, incepand de saptamana viitoare, temperaturi mai mari decat cele normale.

La Timisoara, sambata vor fi 8 grade Celsius, la Bacau - 12 grade Celsius, la Craiova - 11, la Cluj - 6 grade Celsius. In Bucuresti vor fi 13 grade Celsius, iar maxima zilei va fi atinsa la Constanta - 15 grade Celsius.

In Bucuresti, cerul va fi variabil, iar vremea predominant frumoasa. Vantul va bate moderat cu intensificari temporare. Spre dimineata de duminica vor fi conditii de ploaie. Presiunea atmosferica va fi in crestere. Inceputul saptamanii va aduce un cer variabil, cu unele innorari si conditii de ploaie in prima parte a zilei de luni cand maxima prognozata este de 18 grade Celsius.

La munte vremea este minunata pentru iubitorii de zapada. Cerul va fi variabil cu innorari si ninsori locale, mai ales ziua, in Carpatii Occidentali si nordul Carpatilor Orientali si izolate in restul zonei montane. Vantul va sufla tare. Temperatura aerului va avea valori mai mici decat in intervalul anterior, pe parcursul noptii. Si duminica cerul va fi mai mult noros si local se vor semnala precipitatii sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare.

Partii bune doar pentru sanie

Pe partia Bradul din Poiana Brasov patura de omat are o grosime de cinci-sase centimetri, numai buna pentru iubitorii de sanius.

La Patinis, in judetul Sibiu, stratul de zapada are doar 10 centimetri si e prea subtire pentru ca partiile sa fie functionale.

In schimb, la Balea Lac se poate schia pe o partie neamenajata, in spatele cabanei, stratul de zapada avand peste 60 de centimetri.

In Banatul montan a nins putin si stratul de zapada nu masoara mai mult de trei centimetri. Astfel ca pasionatii de schi obisnuiti cu partiile de pe Semenic sau Muntele Mic vor fi nevoiti sa se multumeasca numai cu o bataie cu bulgari de zapada.

In Gorj, in statiunea Ranca, a nins, stratul de zapada ajungand la cinci centrimetri. Cu toate acestea, cele patru partii de schi nu sunt pregatite pentru sporturile de iarna.

Salvamontistii precizeaza ca turistii care vor sa parcurga traseele montane din judetul Arges, la altitudini mai mari de 1.500 de metri, in masivele muntoase Fagaras, Piatra Craiului, Iezer-Papusa si Leaota trebuie sa foloseasca echipamentul de iarna.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#vremea noiembrie , #meteo