Zapada blocheaza Europa - Peste 800 de zboruri anulate in vest

Vineri, 17 Decembrie 2010, ora 21:08
2801 citiri
Zapada blocheaza Europa - Peste 800 de zboruri anulate in vest
Foto: Daylife

Caderile de zapada au dat peste cap, vineri, traficul aerian in intreaga Europa occidentala, determinand peste 800 de anulari de curse si intarzieri importante in Germania, Olanda si Elvetia.

Situatia cea mai grea se inregistreaza in Germania, unde au fost anulate peste 600 de curse aeriene, mare parte din scoli au fost inchise si traficul rutier a fost perturbat de zeci de accidente, soldate cu cel putin trei morti, relateaza Associated Press.

La Frankfurt, pana vineri dupa-amiaza au fost anulate 470 de zboruri, dupa ce in cursul noptii aeroportul a fost inchis timp de o ora si circa 1.000 de pasageri au fost nevoiti sa-si amane calatoriile. Zapada de pana la 20 de centimetri din landul Hessa, unde se afla orasul, a provocat si inchiderea mai multor institutii de invatamant.

Pe aeroportul din Munchen, al doilea ca marime din Germania, 113 zboruri au fost anulate, iar pe cele din Dusseldorf si Stuttgart, peste 20 fiecare.

Peste tot traficul rutier a fost afectat de blocaje. Numai in landul Rhenania de nord - Westfalia autoritatile au raportat peste 185 kilometri de ambuteiaje pe autostrazi si 251 de accidente, soldate cu 19 raniti. In Baden-Wurtenberg au fost inregistrate 108 accidente soldate cu 17 raniti, iar in Bavaria doi barbati au murit loviti de un autovehicul in timp ce incercau sa-si ajute un prieten ramas blocat cu masina in trafic. In landul Hessa, o femeie a murit intr-o coliziune in lant langa Frankfurt.

Pe aeroportul Schiphol din Amsterdam, unul din cele mai aglomerate din Europa, au fost anulate peste 100 de zboruri, iar agentia europeana Eurocontrol a avertizat ca sunt posibile intarzieri de curse de pana la 4 ore si jumatate.

Si traficul rutier si feroviar din Olanda a avut de suferit din cauza ninsorilor abundente, blocandu-i in aeroport pe pasagerii ale caror curse au fost anulate. Agentia meteorologica olandeza a emis o alerta de caderi masive de zapada si conditii grele de trafic valabila indeosebi in vestul tarii.

Si in Elvetia, in jur de 100 de zboruri au fost anulate din cauza zapezii, iar aeroportul din Geneva a fost temporar inchis in cursul diminetii. Cea mai mare parte din cursele anulate s-au inregistrat la Zurich, principalul aeroport al tarii, cu 84 de zboruri.

In Marea Britanie, aeroportul international din Belfast a fost inchis vineri dimineata din cauza caderilor de zapada, care au provocat de asemenea intarzieri si anulari de zboruri si la Birmingham si pe aeroportul Luton, la Londra.

O soferita din Aberdeen, Scotia, s-a plans la postul de radio BBC ca i-a luat cinci ore sa parcurga patru mile pentru ca drumurile nu au fost deszapezite si sunt pline de gheata.

Locuitorii din insula italiana Capri au avut, vineri, ocazia rara de a vedea prima ninsoare din ultimii 25 de ani. In Danemarca, compania de posta a anuntat ca din noiembrie si pana acum 355 de postasi din totalul de 12.000 au fost raniti in incidente provocate de zapada, comparativ cu totalul de 450 toata iarna trecuta.

Zapada a devenit o problema chiar si acolo unde prezenta ei este esentiala: o proba feminina de schi din Cupa mondiala a fost anulata, la Val D'Isere, in sud-estul Frantei, din cauza ninsorilor prea abundente din cursul noptii si de vineri dimineata.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#zapada Germania, #zboruri anulate Germania, #zboruri anulate Amsterdam , #meteo