Ziare.com

In Bucuresti, incepe ridicarea masinilor parcate ilegal. Cum pot fi recuperate si cat costa

Marti, 20 August 2019, ora 11:45

   

In Bucuresti, incepe ridicarea masinilor parcate ilegal. Cum pot fi recuperate si cat costa
De luni, 26 august, Primaria Capitalei va incepe ridicarea masinilor parcate neregulamentar pe strazile orasului, au declarat reprezentanti ai Politiei Locale Bucuresti.

Costul pentru ridicarea, transportul si depozitarea unei Dacii Logan (pe o zi) ajunge la 500 de lei.

Municipalitatea a stabilit data de la care se va incepe ridicarea masinilor parcate neregulamentar.

"Incepem ridicarea masinilor in mai putin de o saptamana, pe data de 26 august, de luni. Avem tot ce ne trebuie, platforme, tot. Vor fi doua locatii unde se vor depozita autoturismele ridicate, una pe Metalurgiei, si cealalta pe bulevardul Timisoarei", au declarat reprezentanti ai Politiei Locale Bucuresti.

Ce prevede proiectul votat in Consiliul General la inceputul acestei veri:

"Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei, vehiculele stationate neregulamentar pe drumurile publice care fac parte din reteaua principala de strazi a municipiului Bucuresti vor putea fi ridicate, transportate, depozitate si eliberate, in conformitate cu prevederile regulamentului aprobat prin prezenta hotarare".

Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor, precum si dispunerea masurii tehnico-administrative de ridicare, se fac de catre politistii rutieri din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti sau Sectiei Regionale de Politie Transporturi Bucuresti ori politisti locali din cadrul Directiei Generale de Politie Locala si Control a municipiului Bucuresti.

Agentii constatatori, de regula, inregistreaza foto sau video, cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate sau mijloace tehnice verificate metrologic, zona stationarii vehiculului, consemnand aceasta in procesul verbal de constatare a contraventiei si dispun in scris aplicarea masurii tehnico-administrative printr-o dispozitie de ridicare.

Dispozitia de ridicare cuprinde urmatoarele informatii: data si ora ridicarii vehiculului; gradul profesional, numele si prenumele agentului constatator care dispune masura tehnico-administrativa, precum si institutia din care acesta face parte; indicarea expresa a temeiului juridic referitor la norma incalcata; mentiuni privind inregistrarea foto sau video a stationarii vehiculului; mentiuni privind avarii vizibile pe vehicul si date privind numarul de inmatriculare/ inregistrare si marca vehiculului.

Inainte de ridicare, operatorul va fotografia masina din mai multe unghiuri pentru a fi evidentiate eventualele zone deteriorate si va completa fisa vehiculului ridicat, in care va fi descrisa starea acestuia.

"Transportul la locul de depozitare nu se mai executa daca, pana la initierea acestuia, proprietarul sau utilizatorul vehiculului ridicat se prezinta la locul ridicarii si este de acord cu suportarea cheltuielilor efectuate. In acest caz, se suporta doar contravaloarea operatiunii de ridicare.

Pentru a-i putea fi restituit vehiculul, proprietarul sau utilizatorul vehiculului trebuie sa prezinte acte care atesta dreptul de proprietate sau folosinta asupra vehiculului", se mai arata in proiectul de hotarare.

Cum iti recuperezi masina si cat costa

Transportul vehiculului se va face pe platforme auto care sa asigure ridicarea completa a lui, in conditii care exclud deplasarea pe propriile roti a acestuia.

Perioada maxima de depozitare a vehiculelor ridicate este de un an.

Eliberarea vehiculului se va face numai proprietarului/detinatorului/utilizatorului legal al acestuia si doar dupa achitarea tarifelor de ridicare, transport si depozitare, in baza certificatului de inmatriculare in original sau al oricaui act din care sa rezulte dreptul de proprietate sau folosinta asupra vehiculului si a unui act de identitate al solicitantului.

Tarifele de ridicare sunt:

- 200 de lei, pentru vehicule cu masa totala maxima autorizata de pana la 5 tone, inclusiv
- 270 de lei, pentru vehicule cu masa totala maxima autorizata de peste 5 tone.

Tarife de transport sunt:

- 150 de lei, pentru vehicule cu masa totala maxima autorizata de pana la 5 tone, inclusiv
- 200 de lei, pentru vehicule cu masa totala maxima autorizata de peste 5 tone

In functie de perioada de depozitare, calculata din momentul depozitarii efective a vehiculului, se percepe un tarif de 150 lei/zi.

Asadar, pentru un autoturim precum o Dacia Logan, costul de ridicare, transport si depozitare (pentru o zi) ajunge la 500 de lei.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre masini ridicate Bucuresti parcare
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 14438 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

ar fi interesant

sa ne spuna primaria capitalei, ce calcule economice au facut cand au stabilit tarifele de ridicare si manipulare a unui vehicul. in tenriffe, pentru o masina ridicata si depozitata platesti 42 euro si o amenda la politie de 45 euro. deci in teneriffe nu in mizerabila, aglomerata si poluata noastra capitala condusa de incompetenti.

 

@medgidnicolai nu compara su la cu prefectura

da ce Bucurestiul e Teneriffe ?? Bucurestiul e micul Paris si atunci compara preturile din Bucuresti cu Paris Viena sau Berlin ...si asa scapa ieftin Mitici de Bucale ...pretul e simplu de calculat camionul cu care se ridica costa 120.000 euro si tine in medie 5-6 ani ,personalul care ridica sunt cel putin 2 Persoane unul care manipuleaza si unu care filmeaza toata actiunea sa nu vina smecherosii cu pretenti ca sa zgariat bijuteria etc..dupa ai se calculeaza cate se pot ridica si transporta de un echipaj in 8 ore si suma calculata se imparte si se inmulteste cu 2 ca trebuie sa doara un pic ca sa nu mai faci ca daca e prea ieftin face maine din nou ....asa ca eu as face costul la cel putin 200 euro ...e clar si daca nu o ridica 20 euro pe zi parcatul in curtea firmei ...aviz amatorilor care pleaca in concediu si o lasa aiurea ....daca nu sa ridicat in 30 zile confiscata si vanduta la licitatie ...se obtine mai mult se da cei 2-300 propietarului si se obtine mai putin se recupereaza diferenta prin executor judecatoresc ...altfel nu mai faci ordine si disciplina si nu mai avem o Tara ca afara ...hahahah

Mult mai important este decizia si comportamentul primariei...

Foarte important :
1.)Ce a intreprins Primaria Capitalei pentru ameliorarea modalitatilor de parcare in Capitala( a creat 30.000 locuri de parcare subterane sau supraterane)?
2.)Inainte de a da o ordonanta pentru ridicarea autorurismelor parcate neregulamentar,primaria nu are nici o obligatie fata de cetatenii ei,nu trebuie ca primaria sa creeze locuri de parcare suficiente pentru a descongestiona situatia existenta??
3.)Institutiile guvernamentale,parlamentare,departamentale,ministerele si in ultimul rand intreprinderile particulare nu au obligatia de a asigura salariatilor suficiente locuri de parcare,si in felul acesta de a ajuta descongestionarea Capitalei?(Ex : la ministerul X sau Y,ministerele sunt obligate(sa fie obligate)sa creeze suficiente locuri de parcare pentru salariati dar si pentru vizitatori(pentru salariati gratis,pentru vizitatori platite).A facut Pimaria ceva,are o actiune in acest sens??
Numai dupa ce a dus la indeplinire unele actiuni care sa imbunatateasca circulatia si modalitatile de parcare si stationare in Capitala,spun ,numai atunci, Primaria are dreptul sa recurga la ridicarile autorurismelor incorect stationate.Firea.pr$oasta cum este a adus Bucurestiul in stare falimentara si acum recurge la o metoda considerata de multi ca abuziva!Jos Firuta,afara pds!

 

@cosmaracoare

primaria a gresit ca a dat autorizatie de constructie fara documentatia ca pentru fiecare apartament exista si 2 parcari indiferent la Bloc sau la casa ,cine nu are suficient teren ori nu face casa ori face pe banii lui parcare subterana sub casa ...plus cate harburi si vechituri sunt lasate de izbeliste pe drumuri publice ne inmatriculate sau cu tablite expirate si nu se mai plateste impozit la ele de zeci de ani ...gata la fier vechi cu ele scurt pe 2


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor