Marș LGBTQ pe străzile din centrul Iașului. Opozanții au aruncat cu agheasmă VIDEO

Autor: N.G.
Vineri, 01 Octombrie 2021, ora 18:42
4921 citiri
Marș LGBTQ pe străzile din centrul Iașului. Opozanții au aruncat cu agheasmă VIDEO
Zeci de persoane au mărșăluit prin centrul orașului Iași

Asociaţia Rise Out a organizat vineri seară, de la ora 17.00, primul marş din Iaşi dedicat comunităţii LGBTQ.

Marșul a avut loc pe traseul Casei de Cultură a Studenţilor – Bulevardul Independenţei – Strada Elena Doamna – Strada Anastasie Panu – Palatul Culturii.

Membrii comunității LGBTQ s-au strâns în fața Casei de Cultură și în jurul orei 17.00 au început să mărșăluiască pe Bd. Independenței.

În paralel, mai multe persoane cu icoane şi cruci protestează faţă de organizarea marşului LGBTQ și scandează „Ruşine” şi „Iaşul nu-i Satana!”. Ei au aruncat cu agheasmă în participanții la marș, potrivit Ziarului de Iași.

De asemenenea, un preot și câțiva părinți și copii s-au prins într-un cerc, pe trotuar, și au început să rostească rugăciunea ”Tatăl nostru”.

Rise OUT și Asociatia Accept au făcut astăzi plângere penală pentru abuz în serviciu motivat de discriminare pe criteriul orientării sexuale împotriva lui Mihai Chirica, primarul Iașului, a anunțat vineri pe pagina oficială de Facebook.

”Rise OUT, în calitate de organizator, a depus toate eforturile pentru cooperarea cu Primăria Municipiului Iași, și a primit incluziv un aviz favorabil în cadrul Comisiei de Avizare a adunărilor Publice a primăriei. În baza acestui aviz, Poliția și Jandarmeria Iași au fost notificate, s-au întâlnit cu organizatorii și au confirmat că vor asigura protecția participanților la eveniment.

Refuzul Primarului Mihai Chirica de a semna protocolul de organizare a Iași Pride este ilegal. Fapta acestuia constituie un abuz în serviciu motivat de discriminare pe criteriul orientare sexuală, faptă pedepsită de articolul 297 alineatul 2 al Codului Penal. Asociația Rise OUT, cu sprijinul Asociației ACCEPT, va depune astăzi o plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție”, anunța anterior într-un comunicat de presă Asociația Accept.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Fost consilier al ministrului Petre Daea, chemat în judecată la Iași din cauza unor nereguli în privința averii sale
Fost consilier al ministrului Petre Daea, chemat în judecată la Iași din cauza unor nereguli în privința averii sale
Mihai Amarandei, fost consilier al ministrului Agriculturii Petre Daea, a fost chemat în fața Curții de Apel Iași de către reprezentanții Agenției Naționale pentru Integritate (ANI), după...
Artistul care făcea senzație a ajuns să cerșească, la 86 de ani: ”Nu mai am niciun dinte în gură”
Artistul care făcea senzație a ajuns să cerșească, la 86 de ani: ”Nu mai am niciun dinte în gură”
Paul Gherman este unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți de petrecere, care pe vremuri făcea senzație în Iași, dar și în alte orașe importante ale țării. Era recunoscut drept unul...
#mars, #lgbtq, #Iasi, #aghiazma, #icoane , #parteneriat civil