Inviere la munte sub umbrela. La mare, Lumina Sfanta va fi adusa cu barca, din largul marii

Sambata, 19 Aprilie 2014, ora 19:21
1798 citiri
Inviere la munte sub umbrela. La mare, Lumina Sfanta va fi adusa cu barca, din largul marii

Crestinii care petrec Invierea la malul Marii Negre vor avea ocazia sa ia Lumina Sfanta de la Inaltpreasfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

IPS Teodosie va aduce Lumina Sfanta chiar din largul marii, cu o ambarcatiune speciala, se arata intr-un comunicat al Arhiepiscopiei.

"Sambata, 19 aprilie, la ora 23.25, IPS Teodosie va aduce Sfanta Lumina din largul Marii Negre in zona falezei Cazino din municipiu. Lumina Sfanta va fi purtata in procesiune la altarul de vara din aripa de sud a Catedralei arhiepiscopale, unde se va oficia Canonul Invierii, urmat de Sfanta Liturghie", se arata in documentul citat.

In cursul diminetii, in jurul orei 8:30, Arhiepiscopul Tomisului a oficiat o sluja la Biserica Penitenciarului Poarta Alba, dupa cum se arata in programului lui IPS Teodosie. La slujba au luat parte, printre alti detinuti, Gigi Becali si Cristi Borcea, ambii incarcerati in aceeasi puscarie.

Duminica, Ierarhul Tomisului, IPS Teodosie, va oficia, incepand cu ora 12:00, slujba de Vecernie, cunoscuta sub numele de "A doua Inviere". In timpul slujbei se va citi in 12 limbi de circulatie internationala din Sfanta Evanghelie. Numarul nu este ales intamplator, ci face trimitere la apostolii Fiului lui Dumnezeu.

Invierea la munte, printe avalanse, vant si ninsoare

Mii de turisti petrec sarbatorile de Paste in hotelurile si pensiunile din statiunile de pe Valea Prahovei, unde sambata dupa-amiaza ploua, iar la altitudini mari este ceata si ninge viscolit, scrie Mediafax.

Cateva mii de turisti au ajuns deja in statiunile de pe Valea Prahovei, unde vor petrece sarbatorile de Pasti. Sambata dupa-amiaza la Sinaia si Busteni ploua, iar pe munte, la altitudini mari, ninge, vantul bate cu putere si este ceata.

In aceste conditii, salvatorii montani le recomanda turistilor sa nu urce pe munte, intrucat vizibilitatea este redusa si exista risc de producere a unor avalanse.

Vremea rea ii tine pe turisti in restaurantele hotelurilor si pensiunilor, unde gazdele au pregatit meniuri traditionale de sarbatoare.

Mii de credinciosi sunt asteptati sa mearga in noaptea de Inviere la bisericile si manastirile din statiuni, punctul de atractie fiind si anul acesta Manastirea Sinaia, insa si Manastirea Caraiman, de la poalele muntelui cu acelasi nume, din statiunea Busteni.

La intoarcerea de la slujba, gazdele le-au pregatit turistilor gustare cu oua rosii si cozonac.

O vacanta de Pasti in statiunile de pe Valea Prahovei dureaza, in medie, trei zile si costa de la cateva sute de lei la cateva sute de euro de persoana, in functie de clasificarea unitatii de cazare si de serviciile incluse.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#IPS Teodosie lumina barca mare, #Lumina Inviere Paste litoral, #Inviere Paste 2014 munte , #Paste