Lumina Sfanta de la Ierusalim a ajuns in Romania

Sambata, 30 Aprilie 2016, ora 20:27
4549 citiri
Lumina Sfanta de la Ierusalim a ajuns in Romania
Foto: Patriarhia Romana

Lumina Sfanta de la Ierusalim a fost adusa, sambata, cu un avion special, de o delegatie a Patriarhiei Romane, condusa de episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, Timotei Prahoveanul.

"Lumina pe care am adus-o de la Ierusalim ne aminteste ca trebuie sa umblam ca niste fii ai Luminii, sa parasim faptele Intunericului si sa il urmam pe Dumnezeu. Este lumina faptelor bune, lumina pe care cei cu frica de Dumnezeu au agonisit-o in acest rastimp al paresimilor rugandu-se mai mult, facand fapte bune, plangandu-si pacatele si iubindu-l pe Dumnezeu. Cei care sunt fii ai Luminii au astfel de fapte, care ii pregatesc pentru intampinarea acestei mari sarbatori. (...) Sa iertam toate pentru Inviere. Hristos a Inviat!", a spus arhiepiscopul, care a precizat ca Lumina de la Sfantul Mormant este adusa pentru al 8-lea an consecutiv in Romania.

El a mentionat ca delegatia Patriarhiei Romane a fost primita vineri de patriarhul Teofil al III-lea al Ierusalimului si al intregii Palestine, care a transmis un mesaj irenic patriarhului Daniel si poporului roman.

Lumina Sfanta a Invierii, de la Ierusalim in toate tarile crestine - o traditie de un mileniu

Din delegatie au mai facut parte parintele protosinghel Andrei Anghel - secretar patriarhal, parintele arhimandrit Clement Haralam - Mare Eclesiarh al Catedralei Patriarhale, parintele arhimandrit Ciprian Gradinaru - eclesiarhul Paraclisului Catedralei Nationale si parintele arhimandrit Cleopa Nistor - consilier patriarhal Centrul social-pastoral "Sfanta Maria" din Techirghiol.

Patriarhul Daniel va oferi Lumina Sfanta clerului si credinciosilor prezenti la slujba de Inviere oficiata la Catedrala patriarhala, de la ora 24,00.

Lumina Sfanta de la Ierusalim va fi dusa in Transilvania si Banat cu doua avioane de mici dimensiuni - la Satu Mare (cu escala la Sibiu si Cluj-Napoca) si Timisoara. Un alt avion va duce Lumina Sfanta la Bacau si Suceava, pentru Moldova si Bucovina.

Lumina Sfanta de la Ierusalim s-a aprins, sambata, la ora 14,29, dupa trei minute de la intrarea in Mormantul Sfant a patriarhului Ierusalimului, Teofil al III-lea.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Lumina Sfanta Bucuresti, #lumina sfanta Ierusalim , #Paste