IPS Teodosie s-a sucit. La o zi dupa ce Patriarhul Daniel a anuntat o campanie de promovare a vaccinului anti-COVID, Arhiepiscopul Tomisului anunta ca "se mai informeaza"

Luni, 11 Ianuarie 2021, ora 19:35
8906 citiri
IPS Teodosie s-a sucit. La o zi dupa ce Patriarhul Daniel a anuntat o campanie de promovare a vaccinului anti-COVID, Arhiepiscopul Tomisului anunta ca "se mai informeaza"
Foto: Hepta

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, unul dintre cele mai controversate fete bisericesti din cadrul BOR, a anuntat ca sprijina si el campania de vaccinare promovata de Patriarhul Daniel.

IPS Teodosie spune ca a capatat o multime de informatii stiintifice si ca se va mai documenta, scrie evz.ro. "Dumnezeu ne indeamna la mai multa intelepciune", a declarat inaltul prelat.

La sfarsitul saptamanii trecute, chiar seful Bisericii Ortodoze, Patriarhul Daniel, a anuntat o campanie de promovare a vaccinarii impotriva noului coronavirus. In toate episcopiile din tara au fost trimise pentru a fi distribuite brosuri informative cu titlul: "Vaccinarea impotriva COVID-19 in Romania - Gratuita, Voluntara, Sigura".

Daca pana acum, IPS Teodosie s-a aratat sceptic in privinta vaccinului, ba chiar a sustinut ca atata timp cat exista multe necunoscute in privinta vaccinului anti-COVID 19, iar specialistii se contrazic intre ei, ar fi o indrazneala prea mare din partea sa ca pastor sa promoveze acest vaccin "ca realitate obiectiva a momentului" si sa indemne oamenii sa se vaccineze, acum sustine altceva.

Arhiepiscopul Tomisului a vorbit despre "cunostintele stiintifice" pe care le-a dobandit in ultima perioada. Mai mult, el a decis sa se mai documenteze asupra vaccinarii anti-COVID-19.

"Iata, vremurile acestea mai grele ne-au apropiat mai mult pe unii de altii. Si daca ucenicii Sfantului cuvios Teodosie priveau groapa, sa isi aduca aminte de moarte, noi ne informam si vedem ce ispravi a mai facut acest virus cu semenii nostri, si ne aducem si noi aminte ca fiecare poate fi pandit de acest virus, astfel incat, in aceasta zi e potrivit gandul la cele de apoi, la cele vesnice. Fiecare zi sa o privim ca un dar de la Dumnezeu pentru ca ingaduinta si dragostea lui Dumnezeu ne indeamna la mai multa intelepciune", a transmis, credinciosilor, IPS Teodosie, citat de evz.ro.

Inaltul prelat spune ca a dobandit informatii noi care par sa-i fi dat de gandit. "Sunt intr-un studiu foarte bun si am ganduri pozitive. Am dobandit niste cunostinte, pe care nu le aveam, de la cineva care a studiat indelung si nu am fost informati. Maine voi fi mai informat si va voi spune", a declarat inaltul ierarh al Tomisului.

Cine este IPS Teodosie, prelatul care sfideaza atat statul roman, cat si pe Patriarhul Daniel. Sursa "Mache" a Securitatii, vizat in dosare penale si apropiat al baronilor ajunsi in inchisoare

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#IPS Teodosie, #episcopul tomisului, #vaccin COVID, #vaccinare covid , #Patriarhul Daniel