Patriarhul Daniel: Continuand cu avorturile, vom pieri ca popor. Maica Domnului este ocrotitoarea mamelor care nasc copii

Luni, 25 Martie 2019, ora 13:20
3922 citiri
Patriarhul Daniel: Continuand cu avorturile, vom pieri ca popor. Maica Domnului este ocrotitoarea mamelor care nasc copii
Foto: Facebook/Agentia de stiri Basilica

Maica Domnului este ocrotitoarea mamelor, a afirmat, luni, patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, care a tras un semnal de alarma in ceea ce priveste declinul demografic, precizand ca, daca "vom continua cu avorturile, vom pieri ca popor".

"In mod deosebit, Maica Domnului este ocrotitoarea mamelor care nasc copii. De aceea, sambata trecuta, ne-am bucurat cand am vazut ca 'Marsul pentru viata', care inseamna dorinta ca femeilor insarcinate sa nu-si mai piarda sarcina, a devenit foarte popular.

La inceput, acest mars pentru viata a fost organizat in cateva orase. Acum insa s-a ajuns ca 'Marsul pentru viata' si alte manifestari din timpul acestei luni, martie, consacrata deci vietii sau copiilor care trebuie sa se nasca, a ajuns in 600 de localitati din Romania si Basarabia, Republica Moldova.

Majoritatea acelora care participa la aceasta manifestare in favoarea vietii si in favoarea mamelor insarcinate este formata din tineri, dar si oameni mai in varsta, care-si dau seama ca, daca noi continuam - poporul roman - cu miile de avorturi, cateva milioane pana acum, din 1960 si pana acum, vom pieri ca popor.

Diminuam foarte mult. Ne aflam in declin demografic. Numarul nasterilor este mai mic decat numarul inmormantarilor", a subliniat patriarhul, in predica tinuta la slujba de Buna Vestire.

In opinia acestuia, "'Marsul pentru viata', in primul rand, are un aspect spiritual", pentru ca "avortul, in limbajul bisericesc, canonic, se numeste pruncucidere, adica uciderea pruncilor, in pantecele mamei lor", dar si unul social, prin "faptul ca se nasc din ce in ce mai putini copii si populatia Romaniei s-a diminuat deja cu cateva milioane in ultimii 20 sau 30 de ani".

"Deci avem in Maica Domnului ocrotitoare a femeilor care nasc, care devin mame, ocrotitoare a parintilor copiilor, nu numai a mamelor, ci si a tatilor si ocrotitoare a familiilor care, desi nu au copii, adopta copii, cresc copii, pe care-i adopta de la alte familii care au copii mai multi.

Si prin aceasta aratam cat de mare este binecuvantarea vietii, cat de mare este binecuvantarea de a da nastere la prunci", a mai spus patriarhul.

Credinciosii ortodocsi, greco-catolici si romano-catolici praznuiesc, pe 25 martie, Buna Vestire. Sarbatoarea Bunei Vestiri este legata de vestea adusa de Arhanghelul Gavriil Fecioarei din Nazaret, cand i se inchina cu cuvintele "Bucura-te ceea ce esti plina de har, Domnul este cu tine. Binecuvantata esti tu intre femei" (Luca 1, 28) . Evanghelia Sfantului Apostol si Evanghelist Luca arata cum Arhanghelul Gavriil a fost trimis catre Fecioara Maria din Nazaret pentru a-i vesti ca a fost aleasa de Dumnezeu sa aduca in lume pe Fiul Sau, spre mantuirea oamenilor (Luca 1, 26-38).

Iata ce trebuie sa faci de Buna Vestire

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#Patriarhul Daniel avort popor, #Patriarhul Daniel Buna Vestire, #Patriarhul Daniel mame nasc , #Patriarhul Daniel