Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Aerul in Bucuresti, de trei ori mai poluat decat in alte orase europene

Marti, 05 August 2014, ora 10:39
2672 citiri
Aerul in Bucuresti, de trei ori mai poluat decat in alte orase europene
Foto: Arhiva

Activistii de mediu fac un portret sumbru Bucurestiului - praf, noxe, aer irespirabil. Potrivit ONG-ului Green Revolution, bucurestenii respira aer poluat trei luni pe an, de trei ori mai mult decat alti europeni.

"Vara avem temperaturi de 30-40 de grade. Din cauza aceasta, se formeaza o zona de joasa altitudine, adica gazele generate de transportul rutier sub efectul soarelui si al caldurii se transforma intr-un ozon foarte periculos de joasa altitudine", a declarat Cornel Belciug, reprezentantul ONG-ului Green Revolution, pentru Digi 24.

Belciug a mentionat ca, cel putin 90 de zile pe an, sunt depasite limitele acceptate de poluare in Bucuresti, in contextul in care media europeana este de 35 de zile. In plus, Capitala are metode prin care ocoleste monitorizarea Comisiei Europene.

Bucurestiul, orasul cu cea mai mare reducere a sperantei de viata, din cauza poluarii

"S-au instalat niste instrumente de masura si de informare. Marea majoritate nu functioneaza. In felul acesta, Agentia de Protectia Mediului raporteaza date mai mult din exteriorul Capitalei si asa datele arata mai bine decat in realitate", a declarat, la randul sau, Nicusor Dan, presedintele Asociatiei Salvati Bucurestiul.

Bucurestiul, locul 2 in topul capitalelor UE cele mai poluate

"Daca eu, de exemplu, aici in zona asta, unde este verdeata, pun o statie de monitorizare indicatorii ce imi vor iesi vor fi ok. Daca ma mut pe Barbu Vacarescu, de exemplu, unde se construieste foarte mult, acea statie la 800 de metri, o sa ne dam seama ca aerul este diferit si irespirabil", a subliniat si Cornel Belciug.

De cealalta parte, autoritatile spun ca defectiunea aparatelor nu afecteaza raportarile si nici nu se depaseste limita de poluare.

"Pentru Bucuresti au existat 36 de depasiri ale valorii limita care este de 50 de micrograme pe metru cub", a punctat Corina Lupu, director general Agentiei Nationale de Protectie a Mediului.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#poluare Bucuresti Green Revolution, #poluare medie europene Bucuresti, #Bucuresti poluat reactie autoritati , #poluare