Ziare.com

OMS: Poluarea reduce aproape cu un an durata de viata a europenilor

Sambata, 02 Februarie 2013, ora 21:05

   

OMS: Poluarea reduce aproape cu un an durata de viata a europenilor
Mai mult de 80% dintre europeni respira aer al carui nivel de poluare depaseste limitele admise, trage un semnal de alarma biroul regional al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

In medie, aerul poluat scade cu 8,6 luni durata de viata a unui cetatean european, atrage atentia OMS, in baza unui studiu cu privire la efectele poluarii, ale carui rezultate subliniaza necesitatea unor politici nationale mai eficiente in domeniu.

Autorii studiului, realizat sub auspiciile OMS, afirma ca expunerea pe termen lung la particulele fine (PM2.5), poate provoca ateroscleroza, complicatii in timpul nasterii si boli respiratorii la copii.

Intr-o analiza cu date factice privind impactul poluarii aerului asupra sanatatii umane, se mentioneaza de asemenea o posibila legatura intre poluare si dezvoltarea neurologica, functiile cognitive si diabet.

Potrivit Centrului de informare al ONU, autorii studiului recomanda tarilor din Europa elaborarea unor noi norme pentru concentratia medie de ozon, subliniind totodata necesitatea unor noi standarde OMS pentru concentratia de dioxid de azot (NO2) - un gaz toxic, produs in urma arderii pentru generarea energiei termice si a combustiei la motoarele unor automobile.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1491 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

La noi poluarea nu mai are ce reduce

ca si-asa romanii traiesc cu vreo 15 ani mai putin decat occidentalii.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor