Poluare cu amoniac de la Azomures

Marti, 29 Martie 2011, ora 15:02
2176 citiri
Poluare cu amoniac de la Azomures
Foto: Arhiva

Locuitorii din Targu Mures respira aer poluat cu amoniac. Cel putin asta releva masuratorile efectuate la Combinatul Chimic Azomures de un analizator automat, care indica aproape zilnic depasiri ale concentratiei de amoniac din aer.

Pentru a stabili cauzele poluarii, inspectorii Garzii de Mediu au demarat un control la combinat, iar daca societatea se face vinovata de acest lucru risca o amenda cuprinsa intre 20.000-50.000 de lei, noteaza Adevarul.

Analizatorul automat, achizitionat de Agentia pentru Protectia Mediului si amplasat intr-o parcare din apropierea Combinatului Chimic Azomures, masoara calitatea aerului din oras 24 de ore din 24. Aparatul a inregistart in cinci zile din sapte cresteri ale concentratiei de amoniac fata de cele admise de lege.

Combinatul Chimic Azomures nu se afla la prima prima abatere in acest an.

Reprezentantii Garzii de Mediu au aplicat societatii, in perioada ianuarie-februarie, doua amenzi de 50.000 de lei fiecare pentru depasiri ale concetratiei de amoniac din aer.

Societatea a achitat jumatate din valoarea acestora In termen de 48 de ore, iar una dintre ele a fost contestata in Instanta, sustin reprezentantii Garzii de Mediu.

#poluare amoniac Targu Mures, #Combinat Chimic Azomures , #poluare
Comentarii
Poza Cob
Cob
rank 5
O fi patronul Azomures, d.l Petre Vaduva, insensibil la amenzi ?
Poza Cob
Cob
rank 5
Si cine este patronul combinatului.....