Proiect de milioane de euro sortit esecului

Marti, 05 Martie 2013, ora 01:04
2450 citiri
Proiect de milioane de euro sortit esecului
Foto: Ziare.com/Marius Mitrache

S-au investit bani grei, s-au facut proiecte de informare si constientizare a populatiei si concluzia e aceeasi: nimeni nu colecteaza deseurile selectiv, la fel cum nimeni nu le strange selectiv.

Pubelele de gunoi nu se mai deosebesc si nu mai sunt pe sortimente, desi proiectul numai la Petrosani a costat un milion de euro, iar edilii locali recunosc ca totul e inca un esec.

"Responsabilii SPADPP spun ca, intr-adevar, colectarea selectiva nu functioneaza sau functioneaza intr-o foarte mica masura. Singurele deseuri colectate selectiv sunt cele cateva tone de cartoane care au fost stranse in ultima vreme. E vorba de 4 - 5 tone si in rest nimic", spune Nicu Tasca, purtator de cuvant al Primariei Petrosani.

Singurii care ne scapa de plasticul aruncat la intamplare la container sunt oamenii saraci. Asta o recunosc si cei de la Primarie, care au constatat ca acest fenomen a luat amploare, dar fara ca oamenii sa arunce la containerul special destinat acestor deseuri.

"In ce priveste PET-urile, acestea sunt colectate de oamenii strazii, care le valorifica ei, direct", mai spune Tasca.

Programul de colectare selectiva a deseurilor, implementat de Primaria Petrosani, este practic, un esec total. Pentru achizitionarea pubelelor si pentru statia de sortare s-a cheltuit un milion de euro, insa campaniile de educare a populatiei nu au dat nici un rezultat. Oamenii au continuat sa arunce gunoiul de-a valma.

Deocamdata, situatia este in impas si asta in conditiile in care gropile de gunoi actuale mai pot fi folosite foarte putin. Dupa aceea, nu se stie unde ne vom duce deseurile si nici cat ne va costa, dar cert este ca vor fi selectate.

Gropile de gunoi din Petrila, Lupeni, Aninoasa si alte localitati ale judetului Hunedoara vor fi inchise. Consiliul Judetean Hunedoara a demarat un proiect prin care are in vedere inchiderea depozitelor urbane neconforme in cadrul Proiectului "Sistem de management integrat al deseurilor in judetul Hunedoara".

Este vorba de depozitele urbane neconforme de la Aninioasa, Petrila, Lupeni, Hateg, Calan, Hunedoara, Uroi-Rapoltu Mare, Orastie. Valoarea proiecului pentru inchiderea acestor gropi de gunoi este de 17.520.870,00 euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#colectare deseuri selectiv, #ecologie colectare deseuri, #desfiintare gropi gunoi , #poluare